Γεγονότα και φύλλα εργασίας Penguin

Πιγκουίνοι είναι πτηνά χωρίς πτήση που αποτελούν την επιστημονική σειρά Sphenisciformes και την οικογένεια Spheniscidae. Ζουν αποκλειστικά στο Νότιο Ημισφαίριο και φημίζονται για το διακριτικό τους ασπρόμαυρο χρώμα και κουνώντας όταν περπατούν. Το όνομα 'Penguin' προέρχεται από τους Ουαλικούς όρους 'στυλό' που σημαίνει κεφάλι και 'gwyn' που σημαίνει λευκό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα συναρπαστικά πλάσματα, δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω ή κατεβάστε το πακέτο φύλλων εργασίας που περιέχει πάνω 11 καταπληκτικές δραστηριότητες για χρήση μέσα στην τάξη ή στο σπίτι.

Γεγονότα και πληροφορίες Penguin:

  • Οι πιγκουίνοι είναι πουλιά που δεν μπορούν να πετάξουν. Αποτελούν την επιστημονική σειρά Sphenisciformes και την οικογένεια Spheniscidae. Το όνομα 'Penguin' προέρχεται από τους Ουαλικούς όρους 'στυλό' που σημαίνει κεφάλι και 'gwyn' που σημαίνει λευκό.
  • Υπάρχουν 17 είδη πιγκουίνων, το καθένα ελαφρώς διαφορετικό. Όλα τα είδη ζουν στο νότιο ημισφαίριο. Πολλοί ζουν στον Νότιο Πόλο της Ανταρκτικής Μερικοί βρίσκονται στις ακτές της Νότιας Αμερικής, τα Νησιά Γκαλαπάγκος, Αυστραλία , Αφρική και Νέα Ζηλανδία . Μπορεί να υπάρχουν έως και 100 εκατομμύρια πιγκουίνοι στον κόσμο.
  • Οι πιγκουίνοι έχουν ασπρόμαυρα φτερά και κουνιούνται όταν περπατούν. Έχουν επίσης τορπίλες σε σχήμα σώματος. Αυτό το σχήμα τους επιτρέπει να επιταχύνουν το νερό με ταχύτητες 25 μιλίων ανά ώρα.
  • Οι πιγκουίνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο νερό αναζητώντας φαγητό. Ωστόσο, δεν μπορούν να κολυμπήσουν προς τα πίσω. Βρίσκονται στο σπίτι στο νερό καθώς περιστρέφονται, πηδούν και βουτούν καθώς παίζουν και αναζητούν φαγητό. Ένας πιγκουίνος μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό για περίπου 6 λεπτά.
  • Ένας πιγκουίνος είναι ένα πολύ δυνατό πουλί και μπορεί να εκτοξευθεί 6 πόδια στον αέρα όταν αφήνει το νερό για να επιστρέψει στην ξηρά. Όταν ένας πιγκουίνος επιθυμεί να κινηθεί γρήγορα πέρα ​​από τον πάγο, μπορεί να φανεί ότι πέφτουν πάνω στην κοιλιά τους και χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να τους ωθήσουν πάνω από την επιφάνεια.
  • Οι πιγκουίνοι δεν έχουν βιολογική άμυνα ενάντια στα μικρόβια που βρίσκονται έξω από την κρύα Ανταρκτική, οπότε είναι δύσκολο να διατηρηθούν υγιείς στους ζωολογικούς κήπους.
  • Οι πιγκουίνοι είναι θερμά αίματα, με φυσιολογική θερμοκρασία σώματος περίπου 100 βαθμούς Φ. Όπως και οι φάλαινες, οι πιγκουίνοι έχουν ένα στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα τους που ονομάζεται 'blubber'. Πάνω από αυτό καλύπτονται με χνουδωτά «κάτω» φτερά και πάνω από αυτά που έχουν τα εξωτερικά τους φτερά που επικαλύπτονται για να σφραγίσουν σε ζεστασιά.
  • Οι πιγκουίνοι τρίβουν λάδι από έναν αδένα στα φτερά τους για να τα κάνουν αδιάβροχα και αδιάβροχα. Ομάδες πιγκουίνων συσσωρεύτηκαν στον ώμο με τα φτερά τους σφιχτά στο σώμα τους διατηρώντας το ένα το άλλο ζεστό. Περίπου 5.000 πιγκουίνοι θα μαζέψουν μαζί για να ζεσταθούν.
  • Οι πιγκουίνοι τρώνε θαλασσινά. Η κύρια διατροφή τους είναι τα ψάρια, αν και θα τρώνε επίσης καλαμάρια, μικρά γαρίδες που ονομάζονται «κριλ» και καρκινοειδή. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά τον λογαριασμό ενός πιγκουίνου, θα παρατηρήσετε ένα άγκιστρο στο τέλος, ιδανικό για να πιάσετε δείπνο. Έχουν επίσης τρίχες προς τα πίσω στις γλώσσες τους που βοηθούν τα ολισθηρά θαλασσινά να ξεφύγουν.
  • Οι πιγκουίνοι δεν ζουν κοντά σε γλυκό νερό - τουλάχιστον κανένας που δεν είναι παγωμένος. Αντ 'αυτού, πίνουν αλμυρό νερό. Έχουν έναν ειδικό αδένα στο σώμα τους που βγάζει το αλάτι από το νερό που πίνουν και το βγάζει από τις αυλακώσεις στον λογαριασμό τους, έτσι το νερό που πίνουν στην πραγματικότητα φιλτράρεται.
  • Οι πιγκουίνοι συντρόφους για τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος οι πιγκουίνοι κατευθύνονται σε ειδικές περιοχές ωοτοκίας στην ακτή. Η περιοχή όπου οι πιγκουίνοι ζευγαρώνουν, φωλιάζουν και μεγαλώνουν τους νεοσσούς τους ονομάζεται rookery.
  • Όταν οι πιγκουίνοι είναι έτοιμοι να ζευγαρώσουν, το αρσενικό στέκεται με το πίσω μέρος τοξωτό και τα φτερά τεντωμένα. Κάνει μια δυνατή φωνή και τεντώνει για να προσελκύσει μια γυναίκα. Όταν οι πιγκουίνοι βρίσκουν έναν σύντροφο, συνδέονται μεταξύ τους αγγίζοντας τους λαιμούς και χαστούκια ο ένας τον άλλον στην πλάτη με τα βατραχοπέδιλα. Επίσης «τραγουδούν» ο ένας στον άλλο, έτσι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις φωνές του άλλου.
  • Οι πιγκουίνοι θα φτιάξουν τις φωλιές τους από ό, τι είναι διαθέσιμο ακόμη και πέτρες και πέτρες. Μόλις τοποθετηθεί το αυγό (οι πιγκουίνοι γεννούν ένα ή δύο αυγά κάθε φορά), το θηλυκό ορμά για δείπνο, αφήνοντας το αρσενικό να παρακολουθήσει τη φωλιά. Όταν το θηλυκό επιστρέψει (μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να επιστρέψει) είναι η σειρά του αρσενικού να βγει έξω για φαγητό, αφήνοντας το θηλυκό με το αυγό.
  • Όταν ένας νεοσσός Penguin εκκολάπτει, αρχίζει αμέσως να καλεί, ώστε οι γονείς του να αναγνωρίζουν τη φωνή του. Όταν ο νεοσσός είναι αρκετά μεγάλος, και οι δύο γονείς θα φύγουν ταυτόχρονα. Όλοι οι νεοσσοί στο rookery θα μείνουν μαζί μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς τους.
  • Όταν οι γονείς επιστρέφουν στο σπίτι, αναγνωρίζουν ξανά το γκόμενα τους από τον ήχο της φωνής του. Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι το μόνο είδος που αναπαράγει και φωλιάζει στην Ανταρκτική κατά τη διάρκεια του ψυχρού χειμώνα.
  • Οι φώκιες λεοπάρδαλης είναι η κύρια απειλή των πιγκουίνων, αλλά θαλάσσια λιοντάρια και orca φάλαινες είναι επίσης αρπακτικά. Μερικά μεγάλα θαλασσοπούλια όπως ο αυστραλιανός αετός και το Skua απειλούν επίσης τον πιγκουίνο. Οι πιγκουίνοι έχουν επίσης έναν αριθμό θηρευτών στην ξηρά, όπως κουνάβια, γάτες, φίδια , σαύρες , αλεπούδες και αρουραίους .
  • Οι πιγκουίνοι μπορεί να απειληθούν από πετρελαιοκηλίδες, ρύπανση των υδάτων και από την υπερβολική συγκομιδή του ωκεανού.
  • Η επιβίωση είναι μια μεγάλη ανησυχία για τους πιγκουίνους. Βεβαιώνουν ότι το σπίτι τους στερείται αρπακτικών. Είναι απαραίτητο για αυτούς να βρουν ένα μέρος όπου θα έχουν επαρκή τροφή και καταφύγιο. Είναι επίσης απαραίτητο να ζουν σε μια περιοχή όπου μπορούν να αναπαραχθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. Εγκαθίστανται σε ένα μέρος ανάλογα με τη θερμοκρασία του κλίματος. Το νερό πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 βαθμούς Κελσίου ή πιο κρύο από τη θερμοκρασία του σώματός τους. Υπάρχουν επίσης πιγκουίνοι που καταφέρνουν να εγκατασταθούν σε ζεστές θερμοκρασίες όπως οι πιγκουίνοι Galapagos.
  • Οι πιγκουίνοι δεν ζουν κοντά σε γλυκό νερό - τουλάχιστον κανένας που δεν είναι παγωμένος. Αντ 'αυτού, πίνουν αλμυρό νερό. Έχουν έναν ειδικό αδένα στο σώμα τους που βγάζει το αλάτι από το νερό που πίνουν και το βγάζει από τις αυλακώσεις στον λογαριασμό τους, έτσι το νερό που πίνουν στην πραγματικότητα φιλτράρεται.
  • Οι πιγκουίνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο νερό αναζητώντας φαγητό. Ωστόσο, δεν μπορούν να κολυμπήσουν προς τα πίσω. Βρίσκονται στο σπίτι στο νερό καθώς περιστρέφονται, πηδούν και βουτούν καθώς παίζουν και αναζητούν φαγητό. Ένας πιγκουίνος μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του υποβρύχια για περίπου 6 λεπτά.
  • Οι πιγκουίνοι τρώνε θαλασσινά. Η κύρια διατροφή τους είναι τα ψάρια, αν και θα τρώνε επίσης καλαμάρια, μικρά γαρίδες που ονομάζονται «κριλ» και καρκινοειδή. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά τον λογαριασμό ενός πιγκουίνου, θα παρατηρήσετε ένα άγκιστρο στο τέλος, ιδανικό για να πιάσετε δείπνο. Έχουν επίσης τρίχες στραμμένες προς τα πίσω στις γλώσσες τους που βοηθούν να σταματήσουν τα ολισθηρά θαλασσινά από το να ξεφύγουν.
  • Οι πιγκουίνοι μπορούν να φάνε 1.500.000 μετρικούς τόνους κριλ, 115.000 μετρικούς τόνους ψαριού και 3.500 μετρικούς τόνους καλαμαριών σε ένα χρόνο.Τρέφονται από το θήραμα 50-60 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς τους.
  • Υπάρχουν επίσης πιγκουίνοι που ταξιδεύουν από 15 έως 900 χιλιόμετρα σε αναζήτηση τροφής.
  • Υπάρχουν πιγκουίνοι που καταπιούν πέτρες, μειώνοντας έτσι την πλευστότητα κατά την κατάδυση και μειώνοντας την πείνα.
  • Οι πιγκουίνοι εξασκούν επίσης την ετήσια νηστεία κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, της τήξης και της ετοιμότητας για φτερά φτερών που μπορεί να διαρκέσουν από 54 έως 120 ημέρες, ανάλογα με το είδος.

Είδη πιγκουίνων:

  • Υπάρχουν 17 είδη πιγκουίνου, το καθένα ελαφρώς διαφορετικό. Όλα τα είδη ζουν στο νότιο ημισφαίριο. Πολλοί ζουν στον Νότιο Πόλο στην Ανταρκτική. Μερικά βρίσκονται στις ακτές της Νότιας Αμερικής, των Νησιών Γκαλαπάγκος, της Αυστραλίας, της Αφρικής και της Νέας Ζηλανδίας. Μπορεί να υπάρχουν έως και 100 εκατομμύρια πιγκουίνοι στον κόσμο.
  • Αφρικανικοί πιγκουίνοι: Οι αφρικανικοί πιγκουΐνοι ή οι Jackass Penguins προέρχονται από ζεστά μέρη όπως η Νότια Αφρική και ορισμένα μέρη των παράκτιων περιοχών της Ναμίμπια.
  • Πιγκουΐνοι Chinstrap: Οι πιγκουίνοι Chinstrap είναι σε θέση να χτίσουν τις φωλιές τους κατά την αναπαραγωγική τους περίοδο.
  • Αυτοκράτορας Πιγκουίνοι: Οι αυτοκράτορες πιγκουίνοι είναι σε θέση να βουτήξουν σε βαθιά νερά στην Ανταρκτική.
  • Gentoo Penguins: Οι Gentoo Penguins έχουν άσπρες ρίγες γύρω από τα μάτια τους που πηγαίνουν στο κεφάλι τους.
  • Adelie Penguins: Οι Adelie Penguins της Ανταρκτικής έχουν λευκούς κύκλους γύρω από τα μάτια.
  • Βασιλιάς πιγκουίνοι: Οι King Penguins έχουν έντονο και έντονο χρώμα στο κεφάλι, το στήθος και την πλάτη τους.ή Οι πιγκουίνοι του Γκαλαπάγκος ζουν κοντά στον Ισημερινό.
  • Χάμπολντ Πιγκουίνοι: Οι Humboldt Penguins είναι ντόπιοι από τις παράκτιες περιοχές του Περού και της Χιλής.
  • Erect-Crested πιγκουΐνους : Οι πιγκουίνοι με την ορθοκομία είναι εγγενείς στις Αντίποδες και στα Νησιά Bounty.
  • Πιγκουΐνοι μακαρονιών: Οι πιγκουίνοι μακαρονιών έχουν πορτοκαλί-κίτρινα λοφία.
  • Fiordland Penguins: Οι Fiordland Penguins είναι εγγενείς στο Fiordland, στη Δυτική Νέα Ζηλανδία, και έχουν λευκά μπαλώματα στα ράμφη τους.
  • Snares Penguins: Οι Snares Penguins είναι ντόπιοι του νησιού Snares, Νέα Ζηλανδία.
  • Πιγκουίνοι Μαγγελάνου: Οι Πιγκουίνοι του Μαγγελάνου είναι ντόπιοι της Χιλής και της Αργεντινής.
  • Βασιλικοί πιγκουίνοι: Οι Βασιλικοί Πιγκουίνοι από ορισμένα μέρη της Αυστραλίας έχουν ένα πλήρες πρόσωπο με λευκό χρώμα.
  • Μικροί μπλε πιγκουΐνοι: Οι Little Blue Penguins είναι ο μικρότερος τύπος πιγκουίνων σε ύψος 13 ιντσών.
  • Πιγκουίνοι Rockhopper: Οι πιγκουίνοι Rockhopper βρίσκονται σε ορισμένα μέρη της Νότιας Αμερικής και έχουν κοντά ράμφη και κόκκινα μάτια.
  • Πιγκουίνοι με κίτρινα μάτια : Τα κίτρινα μάτια των πιγκουίνων της Νέας Ζηλανδίας έχουν χρυσά κίτρινα, στίγματα στα μάτια τους.

Φύλλα εργασίας Penguin

Αυτό το πακέτο περιέχει 11 έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Penguin που είναι ιδανικά για μαθητές που θέλουν να μάθουν περισσότερα Πιγκουίνοι που είναι πτηνά χωρίς πτήση που αποτελούν την επιστημονική σειρά Sphenisciformes και την οικογένεια Spheniscidae.

Τροφή



Ντύσε με

Κύκλος ζωής

Αναζήτηση λέξης

Γεγονότα ή Bluff;

Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης

Η λήψη περιλαμβάνει τα ακόλουθα φύλλα εργασίας:

  • Γεγονότα πιγκουίνος
  • Αναζήτηση λέξεων πιγκουίνων
  • Γεγονός ή Μπλόφ
  • Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης
  • Ακρωτικός πιγκουίνος
  • Τροφή
  • Χρωματισμός σελίδας
  • Σχεδιάστε τον πιγκουίνο σας
  • Συμπλήρωσε τα κενά
  • Ντύσε με
  • Κύκλος ζωής

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Penguin: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 11 Απριλίου 2017

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Penguin: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 11 Απριλίου 2017

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.