Πάνθηρα Γεγονότα & Φύλλα Εργασίας

ο Πανθήρ , συνήθως ο Black Panther, είναι μέλος της οικογένειας Big Cat. Είναι ντόπιοι του Ασία , Αφρική , και την Αμερική. Ο Πάνθηρας σίγουρα δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα ζώων. Είναι το γενικό όνομα που χρησιμοποιείται για την ένδειξη οποιασδήποτε σκιάς με σκιά της οικογένειας Big Cat.

Δείτε το αρχείο πληροφοριών παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Panther ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Panther 23 σελίδων για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

  • Το Panther απέχει περίπου 4-9 πόδια (48-108in) από το κεφάλι μέχρι την ουρά και 79-350 λίβρες (36-160 kg). Τείνει να είναι σκούρο καφέ έως μαύρο χρώμα.
  • Οι πάνθηρες έχουν μαύρα γυαλιστερά παλτά γούνας στο μακρύ σώμα και την ουρά τους. Δεν έχουν κηλίδες, αλλά έχουν μαύρες ροζέτες που είναι πολύ δύσκολο να δουν.
  • Έχουν μικρά κεφάλια, ισχυρά σαγόνια, στρογγυλεμένα αυτιά, σμαραγδένια πράσινα μάτια και πολύ ισχυρά πόδια. Τα πίσω πόδια τους είναι και τα δύο μεγαλύτερα και μακρύτερα από αυτά στο μπροστινό μέρος.
  • Ο πάνθηρας δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους αιλουροειδείς του κόσμου, αλλά μπορεί επίσης να βρυχάται. γάτες εκτός αυτής της ομάδας δεν μπορούν.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  • Οι πάνθηρες είναι απίστευτα προσαρμόσιμα ζώα που βρίσκονται σε πολλά περιβάλλοντα.
  • Οι πάνθηρες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιοχές όπως οι ελώδεις περιοχές και τα χωράφια καθώς και τα λιβάδια. Μπορούν επίσης να ανακαλυφθούν σε εχθρικές περιοχές όπως βουνά και δίκαιη τιμωρία .
  • Το μαύρο χρώμα του Panther το βοηθά να καμουφλάρει στο γύρω δάσος, καθιστώντας το σχεδόν αόρατο τη νύχτα.
  • Οι πάνθηρες κυνηγούν και ζουν συχνά σε δέντρα. Χρησιμοποιούν κλαδιά δέντρων για να κρυφτούν και στη συνέχεια να επιτεθούν στο θήραμά τους από εκεί.
  • Οι πάνθηρες θεωρούνται οι ισχυρότεροι αναρριχητές στο δέντρο Γάτα οικογένεια. Μπορούν να ανέβουν έως και 18 πόδια από το έδαφος.
  • Είναι πολύ έξυπνοι και γρήγοροι. Ο πάνθηρας έχει τελική ταχύτητα 71 mph (114 kph).
  • Οι πάνθηρες είναι σε θέση να πηδήξουν έως και 20 πόδια για να κυνηγήσουν το θήραμά τους.
  • Οι μαύροι πάνθηρες μπορούν να ζουν σε ένα τόσο ευρύ φάσμα περιβάλλοντος, επειδή μπορούν να καταναλώνουν πολλά είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών ειδών θηλαστικών, ερπετών και πουλιά (όλα αυτά βρίσκονται και σε διαφορετικά είδη ενδιαιτημάτων).

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

  • Οι πάνθηρες σπάνια βλέπονται από ανθρώπους που περιπλανιούνται στη φύση επειδή είναι εξαιρετικά ήσυχα και άγρυπνα ζώα.
  • Οι πάνθηρες είναι επίσης νυχτερινά ζώα. Κυνηγούν κυρίως τη νύχτα και περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας ξεκουράζοντας ψηλά στα δέντρα.
  • Οι πάνθηρες είναι ισχυροί και άφοβοι. Είναι επίσης πολύ επιθετικοί, γεγονός που προκαλεί φόβο στους ανθρώπους και σε άλλα ζώα.
  • Ο πάνθηρας θα επιτεθεί στο λαιμό του θηράματος πνιγμένος χρησιμοποιώντας τα ισχυρά σαγόνια του.
  • Οι πάνθηρες είναι μοναχικά και χωρικά ζώα, ειδικά αρσενικά που συνήθως καταλαμβάνουν μια μεγάλη περιοχή. Οι θηλυκοί πάνθηρες μπορούν να μοιράζονται την περιοχή αλλά όχι άλλο αρσενικό.
  • Οι πάνθηρες χρησιμοποιούν γρατσουνιές ή φωνητικά για να δείξουν την παρουσία τους. Η σήμανση αρώματος, με τη μορφή ούρων ή περιττωμάτων γύρω από την επικράτειά τους, και τα σήματα είναι αρκετά για να κρατήσουν τους περισσότερους εισβολείς εκτός των περιοχών του μαύρου πάνθηρα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Οι θηλυκοί πάνθηρες επιτυγχάνουν σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία περίπου 1½ έως 2½ ετών και οι άνδρες περίπου 3 ετών.
  • Ο οιστρικός κύκλος (αναπαραγωγικός κύκλος) διαρκεί περίπου 46 ημέρες και το θηλυκό βρίσκεται σε θερμότητα για 6 έως 7 ημέρες.
  • Ο θηλυκός πάνθηρας γεννά συνήθως 2 έως 4 μικρά, μετά την περίοδο κύησης 3 έως 3½ μηνών.
  • Τα πάνθηρα του πάνθηρα γεννιούνται τυφλά. ανοίγουν τα μάτια τους 4 έως 9 ημέρες μετά τη γέννηση.
  • Υπάρχει 40-50% πιθανότητα επιβίωσης για μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.
  • Τα μωρά είναι πολύ ευάλωτα στους αρπακτικούς, ειδικά όταν αφήνονται από τη μητέρα τους που χρειάζεται να κυνηγήσει το φαγητό τους.
  • Μετά από μερικούς μήνες, τα πάνθηρα συνοδεύουν τη μητέρα ψάχνοντας για λεία και μαθαίνουν πώς να κυνηγούν. Οι νέοι πάνθηρες μαθαίνουν γρήγορα. σε 9 μήνες, είναι σε θέση να ρίξουν ένα θήραμα μεσαίου μεγέθους.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑ

  • Οι πάνθηρες είναι σαρκοφάγα ζώα ή τρώγοντες κρέας.
  • Το φαγητό τους περιλαμβάνει κυρίως φυτοφάγα ζώα όπως ελάφια, αγριόχοιρα και αγριογούρουνα.
  • Τρέφονται επίσης με ζώα ή μικρά ζώα, όπως κουνέλια , σκύλους, πουλιά και ψάρι .
  • Τρώνε σχεδόν οτιδήποτε κινείται, αρκεί το θήραμα να μην είναι πολύ μεγάλο ή δυνατό.
  • Οι πάνθηρες περιστασιακά δέχονται και άλλα μεγάλα σαρκοφάγα, όπως λιοντάρια και ύαινες .
  • Οι πάνθηρες συχνά επιτίθενται σε ζώα και κατοικίδια ζώα, όπως κατσίκες, αγελάδες, χοίροι , και Σκύλοι και γάτες. Κατά συνέπεια, ο πιο κοινός αρπακτικός και η μεγαλύτερη απειλή για όλους τους πάνθηρες είναι οι άνθρωποι.
  • Μια άλλη απειλή που αντιμετωπίζουν είναι η αποψίλωση των δασών και η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος.

ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  • Σε αντίθεση με τα περισσότερα κατοικίδια ζώα, πάνθηρες, όπως το νερό.
  • Τους αρέσει να κολυμπούν, γι 'αυτό προτιμούν τους βιότοπους που περιλαμβάνουν πλημμυρισμένα δάση και βάλτους υγρότοπους.
  • Οι πάνθηρες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κολυμπώντας, παίζοντας και κυνηγώντας στο νερό ψύξης.
  • Ο πάνθηρας είναι ένας από τους πιο έξυπνους και πιο άγριους θηρευτές της Αμερικής, επομένως η εικόνα ενός πάνθηρα χρησιμοποιείται ευρέως ως λογότυπο ή ως μασκότ για αθλητικές ομάδες μπέιζμπολ , ποδόσφαιρο, μπάσκετ και χόκεϊ επί πάγου.
  • Παραδείγματα αυτών των ομάδων είναι οι Carolina Panther, Florida Panther και οι Milwaukee Panther.
  • Στο γένος Panthera, υπάρχουν τρεις στην οικογένεια Big Cat μαζί με τον μαύρο Panther - Leopards (Panthera Pardus), τους Jaguars (Panthera Onca) που έχουν μετάλλαξη μαύρου ή λευκού χρώματος και ένα υποείδος του Cougar (Puma Concolor).
  • Τα 30 υποείδη του Leopard βρίσκονται στα καυτά, πυκνά τροπικά δάση της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής, κυρίως στο Νεπάλ, την Ασσάμ, τη χερσόνησο της Μαλαισίας, το Μιανμάρ και την Κίνα. Ορισμένα είδη υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο . Μεγάλοι αριθμοί Jaguars βρίσκονται σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική, ακόμη και σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Φύλλα εργασίας Panther

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Panther σε 23 σελίδες σε βάθος. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Panther που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τον Πάνθηρα, συνήθως το Black Panther, το οποίο είναι μέλος της οικογένειας Big Cat. Είναι ιθαγενείς της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Ο Πάνθηρας σίγουρα δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα ζώων. Είναι το γενικό όνομα που χρησιμοποιείται για να υποδείξει οποιαδήποτε σκιά με σκιά της οικογένειας Big Cat.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Πάνθηρα Γεγονότα
  • Ο Πάνθηρας ρωτά
  • Συμπληρώστε τον Κενό Πάνθηρα
  • Αναζήτηση λέξης
  • Στις λέξεις της ζούγκλας
  • Pantrue ή False
  • Τι μπορείς να πεις?
  • Σοφός Πάνθηρας
  • Αναζήτηση πάνθηρα
  • Τύποι πάνθηρα
  • Σκίτσο οικοτόπων

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Panther: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Panther: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας μαθητή και τα πρότυπα προγράμματος σπουδών.