Little Penguin Γεγονότα & φύλλα εργασίας

Το μικρότερο απ 'όλα πιγκουίνος είδη, το λίγο πιγκουίνος (Eudyptula minor) ζει σε αποικίες κατά μήκος των νότιων ακτών της Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία , από την οικογένεια Spheniscidae. Συχνά ονομάζονται νεράιδα πιγκουίνοι, αυτά τα είδη αναφέρονται ως λιγότερο ανησυχητικά από το IUCN.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μικρό πιγκουίνο ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλου εργασίας 21 σελίδων Little Penguin για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Το 1781, αυτοί οι μικροί πιγκουίνοι περιγράφηκαν αρχικά από τον Γερμανό φυσιοδίφη Johann Reinhold Forster.
  • Οι γενετικές αναλύσεις υποδηλώνουν ότι οι πιγκουίνοι της Αυστραλίας και του Otago μπορεί να αποτελούν ένα μακρινό είδος. Εξαιτίας αυτού, το συγκεκριμένο όνομα ανήλικο θα αποκλινόταν από αυτό, με το συγκεκριμένο όνομα novaehollandiae να προτείνεται για άλλους πληθυσμούς.
  • Μιτοχονδριακά και πυρηνικά ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ Σύμφωνα με στοιχεία, ο διαχωρισμός μεταξύ του Eudyptula και του Spheniscus συνέβη πριν από περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια, με τους προκατόχους των λευκών πιγκουίνων να αποκλίνουν πριν από περίπου 2,7 εκατομμύρια χρόνια.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  • Όπως και κάθε άλλος πιγκουίνος, τα φτερά του μικρού πιγκουίνου έχουν μετατραπεί σε βατραχοπέδιλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για κολύμπι.
  • Συνήθως φτάνουν μεταξύ 30 και 33 cm (12 έως 13 in) ύψους και ζυγίζουν περίπου 1,5 kg (3,3 lbs). Ο σεξουαλικός διμορφισμός δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό το είδος - τα αρσενικά είναι συνήθως μεγαλύτερα και έχουν μεγαλύτερους και βαθύτερους λογαριασμούς από τα θηλυκά.
  • Το κεφάλι και η άνω κοιλιακή χώρα του μικρού πιγκουΐνου είναι μπλε χρώματος, με καλύμματα αυτιών από σχιστόλιθο γκρι που διαλύονται στο λευκό από κάτω, από το πηγούνι έως την κοιλιά.
  • Τα βατραχοπέδιλα έχουν επίσης μπλε χρώμα. Το ράμφος του μικρού πιγκουίνου είναι σκούρο γκρι-μαύρο, εκτείνεται σε μήκος περίπου 3 έως 4 cm. Η ίριδα του είναι ανοιχτόχρωμο ασημί ή μπλε-γκρι ή φουντουκιά, και τα πόδια του είναι ροζ με μαύρες σόλες και πλέγματα.
  • Οι νεαροί πιγκουίνοι έχουν φυσικά μικρότερο και ελαφρύτερο άνω μέρος, συνήθως ένα πιο φωτεινό μπλε φτέρωμα.
  • Όπως τα περισσότερα πουλιά που ζουν κοντά στις ακτές του ωκεανού, οι μικροί πιγκουίνοι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο μέσος όρος για το είδος είναι περίπου 6,5 χρόνια, αλλά τα πειράματα με το πτηνό αποκαλύπτουν σε μερικές εξαιρετικές περιπτώσεις έως και 25 ετών σε αιχμαλωσία.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

  • Οι μικροί πιγκουίνοι είναι είδη που βρίσκονται σε ολόκληρη τη νότια ακτή της Αυστραλίας και στο βορειότερο σημείο του νησιού South Solitary στα ανοικτά των ακτών Νέα Νότια Ουαλία . Αυτοί οι πιγκουίνοι νεράιδων ζουν επίσης στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.
  • Οι μικροί πιγκουίνοι έχουν έξι υπάρχοντα υποείδη. Το Ε. Μ. Το novaehollandia είναι εγγενές στην Αυστραλία. Τα άλλα πέντε υποείδη, π.χ. iredaei, Ε. μ. variabilis, Ε. m. albosignata, Ε. m. ανήλικος, και E. m. chathamensis, είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα της Νέας Ζηλανδίας.

ΒΙΟΤΟΠΟ

  • Όταν βρίσκονται στην ξηρά, λίγοι πιγκουίνοι ζουν σε παράκτιους οικοτόπους με καλές συνθήκες φωλιάσματος. Χτίζουν τις φωλιές τους σε λαγούμια σκαμμένα σε γυμνή άμμο ή κάτω από βλάστηση. Εάν το έδαφος είναι πολύ ευαίσθητο για να κρατήσει ένα λαγούμι, αυτοί οι πιγκουίνοι φωλιάζουν επίσης σε σπηλιές και ρωγμές.
  • Οι βιότοποι των μικρών πιγκουίνων περιλαμβάνουν βραχώδεις ακτές, σαβάνα και δασικά δάση.
  • Δεδομένου ότι είναι επίσης θαλάσσια πουλιά, λίγοι πιγκουίνοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κολυμπώντας υποβρύχια.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Το γήπεδο ξεκινά με αρσενικούς μικρούς πιγκουίνους που παράγουν ζευγάρια. Συνήθως κρατά το σώμα του σε όρθια θέση με βατραχοπέδιλα πάνω από την πλάτη του, το λαιμό επιμήκη και το κεφάλι ευθεία προς τα πάνω προς τον ουρανό. Στη συνέχεια, εκφωνεί έναν ήχο.
  • Αυτές οι οθόνες μπορούν να γίνουν μόνοι ή σε μια ομάδα ανδρών που δεν έχουν ζευγαρώσει. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που το αρσενικό θα παρουσιαστεί μπροστά σε μια φωλιά που έχτισε.
  • Αφού μια γυναίκα επιλέξει το σύντροφό της, σκηνοθετούν μια συντροφιά. Ένας πιγκουίνος στέκεται όρθιος και οι οπαδοί βγάζουν τα βατραχοπέδιλα με κεκλιμένο κεφάλι, το οποίο λέει στο άλλο πουλί να ακολουθήσει και περπατούν σε μικρούς κύκλους στην περιοχή της φωλιάς, φλερτάροντας καθώς πηγαίνουν.
  • Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η οθόνη, πραγματοποιείται συναπόφαση.
  • Οι μικροί πιγκουίνοι είναι μονογαμικοί. Η διατήρηση ζευγαριών ζευγαριών ετησίως είναι υψηλή σε αυτό το είδος. Τα ζευγάρια είναι πιθανό να χωριστούν μόνο μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια ένθεσης ή θάνατο.
  • Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, οι μικροί πιγκουίνοι αναπαράγονται σε ασυγκράτητες αποικίες.
  • Μπορούν να χτίσουν τις φωλιές τους σε υπόγεια λαγούμια, βραχώδεις βράχους ή σπηλιές , όπου παράγουν συμπλέκτη από 1 έως 2 αυγά.
  • Τα αυγά έχουν μεταξένια και λευκή εμφάνιση, συνήθως ζυγίζουν περίπου 53 γραμμάρια, με μέση διάμετρο 42,0 mm.
  • Η επώαση πραγματοποιείται για 31 έως 40 ημέρες και οι νεοσσοί που εκκολάφθηκαν φτάνουν περίπου τα 36 έως 47 g. Αυτοί οι νεοσσοί είναι ελαφρώς αλλοιώδεις, επομένως γεννιούνται με πτερύγια που χρειάζονται επώαση και δεν είναι ακόμη ικανά να εγκαταλείψουν τη φωλιά ούτε να αναζητήσουν τροφή για τον εαυτό τους.
  • Μετά την εκκόλαψη των αυγών, οι επόμενες 18 έως 38 ημέρες ονομάζονται «περίοδος φύλαξης» για τους γονείς όπου γεννήσουν τους νέους, με σειρά κάθε 3 έως 4 ημέρες.
  • Μόλις τελειώσει η περίοδος φύλαξης, οι γονείς χαλαρώνουν τα καθήκοντά τους και φρουρούν τους νέους τους μόνο τη νύχτα.
  • Το Fledging συμβαίνει όταν ο νεοσσός είναι περίπου 50 έως 65 ημερών, και αυτή τη στιγμή, έχει ήδη φτάσει το βάρος των 800 g έως 1150 g.
  • Οι νεαροί είναι πλήρως ανεξάρτητοι σε ηλικία 57 έως 78 ημερών. Οι περισσότεροι φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα στην ηλικία των 3 ετών.
  • Ο κύκλος αναπαραγωγής μικρών πιγκουίνων εξαρτάται από την τοποθεσία φωλιάσματος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η διατροφή, η ηλικία και η ημερομηνία αναπαραγωγής μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη χρονική στιγμή του κύκλου αναπαραγωγής και την επιτυχία φωλιάσματος αυτών των ειδών πιγκουίνων.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Οι μικροί πιγκουίνοι έχουν έναν αριθμό διαφορετικών επιθετικών ενδείξεων συμπεριφοράς, οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, όπως σταθερές οθόνες προειδοποίησης, προχωρώντας αμέσως προς τον εισβολέα, ελαφρά φυσική επαφή και φυσικές επιθέσεις. Και οι τέσσερις οικολογικές συμπεριφορές περιλαμβάνουν μια διαφορετική φυσική εμφάνιση και φωνή.
  • Η στατική οθόνη προειδοποίησης συμβαίνει όταν υπάρχει κίνδυνος 1 έως 3 μέτρα μακριά από τον πιγκουίνο. Ο μικρός πιγκουίνος απλώνει τα βατραχοπέδιλα, κρατώντας το σώμα του σε ευθεία θέση και δίνοντας στον εισβολέα μια άμεση εμφάνιση με μια δυνατή φωνή.
  • Όταν ο πιγκουίνος τρέχει γρήγορα προς τον εισβολέα, περπατά γρήγορα ή σπρώχνει προς το άλλο ζώο με μια κλήση που μοιάζει με bray.
  • Η σύντομη φυσική επαφή μπορεί να ποικίλει από το άγγιγμα λογαριασμών έως το χαστούκι του εισβολέα με το βατραχοπέδιλο. Εάν ο πιγκουίνος βρίσκεται στη φωλιά του, βγαίνει έξω για να ραμφίσει τον εισβολέα με το ράμφος του.
  • Εάν το άλλο ζώο δεν αφήσει τα μάτια του πιγκουίνου, θα καταφύγει σε φυσικές επιθέσεις που περιλαμβάνουν δαγκώματα και ξυλοδαρμό με βατραχοπέδιλα.
  • Οι μικροί πιγκουίνοι είναι γνωστοί ως οι πιο νυχτερινοί πιγκουίνοι, αλλά φυσικά περνούν όλη την ημέρα ψάχνοντας φαγητό στη θάλασσα και επιστρέφοντας στην ακτή για να ψήνουν το σούρουπο.
  • Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, οι πιγκουίνοι κολυμπούν μόνο κατά μέσο όρο 8 έως 9 χλμ. Από τη γη για περίπου 12 έως 18 ώρες κάθε φορά. Αυτά τα σύντομα ταξίδια οφείλονται στο γεγονός ότι οι νεοσσοί δεν μπορούν ακόμη να ζήσουν μόνοι τους.
  • Κατά τη διάρκεια της περιόδου μη αναπαραγωγής, οι μικροί πιγκουίνοι κολυμπούν συνήθως σε μεγάλες αποστάσεις έως και 710 χλμ. Χρησιμοποιούν τεράστια ποσότητα ενέργειας για να βουτήξουν υποβρύχια σε σύγκριση με άλλους μεγαλύτερους πιγκουίνους. Παρόλο που μπορούν να φτάσουν σε βάθος έως και 67 μέτρα, λίγοι πιγκουίνοι παραμένουν σε απόσταση 5 μέτρων από την επιφάνεια.
  • Όταν επιστρέφουν στην ακτή από τη θάλασσα, παρελαύνουν στις φωλιές τους σε αποικίες.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  • Οι μικροί πιγκουίνοι είναι φυσικά ιχθυοφάγοι. ζουν μόνο σε μια δίαιτα ψαριών, που αποτελείται κυρίως από ψάρια Clupeiformes, όπως αντσούγιες και σαρδέλες. Μερικές φορές, τρέφονται επίσης με μικρά καλαμάρια, χταπόδια και καρκινοειδή. Καταλαμβάνουν μια τεχνική καταδύσεων για να πιάσουν το θήραμα σε ρηχά βάθη.
  • Αυτοί οι πιγκουίνοι κυνηγούν καρχαρίες , σφραγίδες, δολοφόνος φάλαινα φάλαινες, σκύλους, νυφίτσες, αρουραίους, αλεπούδες και γάτες. Οι γλάροι του Ειρηνικού και οι κραυγές του Βασιλιά είναι οι κύριοι αρπακτικοί των μικρών πιγκουίνων, που τρώνε τα αυγά τους και τρέφονται με τα μικρά τους.
  • Για να μειωθεί η αρπαγή, οι μικροί πιγκουίνοι διαμόρφωσαν μια τεχνική κατά των αρπακτικών - μετακινούνται σε ομάδες προς και από τον ωκεανό πριν από την αυγή και λίγες ώρες μετά το σούρουπο όταν είναι ήδη σκοτεινό. Οι λιγότερες κινήσεις της γης κάτω από την κάλυψη του σκοταδιού είναι η μέθοδος του μικρού πιγκουίνου να μείνει μακριά από τους θηρευτές τους.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

  • Επί του παρόντος, οι μικροί πιγκουίνοι αναφέρονται ως είδος που απασχολεί λιγότερο το IUCN, αν και ο πληθυσμός τους μειώνεται λόγω του μειωμένου αριθμού θηραμάτων, πετρελαιοκηλίδων, ανθρωπίνων οικισμών, παράκτιας διάβρωσης και ρύπανσης.
  • Τα υποείδη τους E. m. Το albosignata θεωρείται πλέον απειλούμενο, και τώρα βρίσκεται μόνο στη χερσόνησο Banks στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Φύλλα εργασίας Little Penguin

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μικρό πιγκουίνο σε 21 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι Έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Little Penguin που είναι ιδανικά για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τον μικρό πιγκουίνο (Eudyptula minor) που ζει σε αποικίες κατά μήκος των νότιων ακτών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, από την οικογένεια Spheniscidae. Συχνά ονομάζονται νεράιδα πιγκουίνοι, αυτά τα είδη αναφέρονται ως λιγότερο ανησυχητικά από το IUCN.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Μικρά γεγονότα πιγκουίνος
  • Μικροί μπλε πιγκουΐνοι
  • Βασικά στοιχεία του Μικρού Πιγκουίνου
  • Ανατομία ενός μικρού πιγκουίνου
  • Η ιστορία της ζωής ενός μικρού πιγκουίνου
  • Σχεδιάστε το Habitat μου
  • Δύο μικροί πιγκουίνοι
  • Μικρά υποείδη του πιγκουίνου
  • Πιγκουίνος Οριγκάμι
  • Περίληψη Fairy Penguin
  • Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Little Penguin Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 Ιουνίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Little Penguin Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 Ιουνίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.