Jackal Facts & Worksheets

Ένα κοινό όνομα για θηλαστικά κογιότ στο γένος Canis της οικογένειας Canidae, α τσακάλι είναι ένας διαβόητος καιροσκοπικός σαρκοφάγος και ικανός καθαριστής που θηρεύει μικρά έως μεσαία ζώα. Τα θηλαστικά, τα τσακάλια συγκεντρώνονται περιστασιακά σε μικρές συσκευασίες, αλλά συνήθως κυνηγούν μόνα τους ή σε ζευγάρια.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τσακάλι ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Jackal 22 σελίδων για να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη ή στο σπίτι.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Ο αγγλικός όρος «τσακάλι» προέρχεται από το 1600 και προέρχεται από τη γαλλική λέξη chacal, περσικής προέλευσης, η οποία έχει σανσκριτικές ρίζες, που σημαίνει «το ουρλιαχτό».
  • Ο Γερμανός φυσιοδίφης, βοτανολόγος και βιολόγος Lorenz Oken περιέγραψε τις ομοιότητες μεταξύ τσακαλιών και κογιότ, όπως αναφέρεται στον τρίτο τόμο του Lehrbuch der Naturgeschichte, κατηγοριοποιώντας αυτά τα είδη σε ένα ξεχωριστό γένος, το Thos, το οποίο πήρε το όνομά του από τον κλασικό ελληνικό όρο «τσακάλι». '
  • Στη μονογραφία του 1932 για θηλαστικά του Μαρόκο , Ο Ισπανός ζωολόγος Angel Cabrera υποστήριξε εάν η παρουσία ενός γλωσσικού ή υπερώου αναπτυξιακού λοβού (cingulum) στους άνω γομφίους των τσακαλιών και η αντίστοιχη απουσία του στα άλλα μέλη του Canis θα μπορούσε να εξηγήσει μια υποδιαίρεση αυτού του γένους.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  • Το γένος Canis έχει περίπου 7 έως 10 ζώντα είδη και πολλά εξαφανισμένα είδη, συμπεριλαμβανομένων λύκοι , Σκύλοι, κογιότ , και dingoes. Το τσακάλι αναφέρεται γενικά σε οποιοδήποτε από τα τρία (μερικές φορές τέσσερα) μικρά έως μεσαία είδη της οικογένειας Canidae, που προέρχονται από Αφρική , Ασία , και νοτιοανατολικά Ευρώπη .
  • Οι τσακάλι μοιάζουν με μια παρόμοια οικολογική θέση με τους κογιότς Βόρεια Αμερική , ενεργώντας ως αρπακτικά ζώα, σαρωτές και παμφάγα. Τα λεπτά πόδια τους και τα δόντια σκύλου σε σχήμα ημισελήνου είναι καλά προσαρμοσμένα για το κυνήγι μικρών θηλαστικών, πουλιών και ερπετών. Τα μεγάλα πόδια τους και τα συντηγμένα οστά των ποδιών τους επιτρέπουν να τρέχουν σε μεγάλες αποστάσεις, ικανά να διατηρούν ταχύτητες 10 μιλίων ανά ώρα. Είναι επίσης κρηπιδώδη ζώα, πιο ενεργά την αυγή και το σούρουπο.
  • Μεταξύ των κοινωνικών μονάδων, τα τσακάλια σχηματίζουν μονογαμικά ζεύγη που προστατεύουν την επικράτειά του από άλλα ζεύγη, τρέχοντας έντονα μετά από εισβολή αντιπάλων και επισημαίνοντας ορόσημα μέσα στην παράμετρο με ούρα και περιττώματα. Η επικράτειά τους μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει μερικούς νεαρούς ενήλικες που εξακολουθούν να είναι μαζί με τους γονείς τους έως ότου ιδρύσουν τη δική τους περιοχή.
  • Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όταν αυτά τα ζώα ομαδοποιούνται σε μικρά πακέτα για να καθαρίσουν ένα σφάγιο, αλλά συνήθως, τα τσακάκια κυνηγούν μόνα τους ή σε ζευγάρια.

ΕΙΔΗ: ΧΡΥΣΟ ΤΖΑΚΑΛ

  • Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus), επίσης γνωστό ως ασιατικό, ανατολίτικο ή κοινό τσακάλι, ζει στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Αφρικής, της Νότιας Ευρώπης και της Νότιας Ασίας στη Βιρμανία.
  • Θεωρείται το μεγαλύτερο από τα τσακάλια, και το μόνο είδος που ζει εκτός Αφρικής, που περιέχει 13 αναγνωρισμένα υποείδη.
  • Το κοντό, χονδροειδές παλτό τους είναι συνήθως κίτρινο έως ανοιχτόχρυσο και καφέ, αλλά το χρώμα μπορεί να αλλάξει λόγω της εποχής και της περιοχής.
  • Για παράδειγμα, στην πεδιάδα Serengeti της Βόρειας Τανζανίας, το παλτό του κοινού τσακαλιού είναι καφέ-γκρίζο κίτρινο κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου (Δεκέμβριος έως Ιανουάριος), μετατρέποντας ανοιχτόχρυσο στην περίοδο της ξηρασίας (Σεπτέμβριος έως Οκτώβριος). Τα τσακάλια που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές μπορεί να είναι καλυμμένα με πιο σκούρα απόχρωση γκρι γούνας
  • Τα χρυσά τσακάλια έχουν μήκος 28 έως 42 ίντσες, με μήκος ουράς 10 ίντσες. Στέκεται περίπου 16 έως 20 ίντσες στον ώμο, ζυγίζει 15 έως 33 κιλά για τους άνδρες, οι οποίες είναι 15% βαρύτερες από τις γυναίκες.
  • Αρωματικοί αδένες βρίσκονται στο πρόσωπο, στον πρωκτό και στις γεννητικές περιοχές.
  • Μεταξύ των σειρών τους, τα χρυσά τσακάλια δείχνουν μια διαφοροποιημένη εμφάνιση. Όσοι ζουν στη Βόρεια Αμερική φαίνεται να είναι μεγαλύτεροι και έχουν μακρύτερα σαρκικά από εκείνα της Μέσης Ανατολής. Τα χρυσά τσακάλια του Μαρόκου έχουν πιο ανοιχτόχρωμα παλτά και έχουν πιο μυτερά ρύγχους από τα χρυσά τσακάλια στην Αίγυπτο.
  • Τα χρυσά τσακάλια, σε αντίθεση με άλλα είδη τσακαλιών, σχετίζονται στενότερα με μια ομάδα «λύκου», η οποία περιλαμβάνει τον γκρίζο λύκο, το κατοικίδιο σκύλο και το κογιότ, με βάση τη γενετική έρευνα.
  • Μελέτες δείχνουν ότι το mDNA των χρυσών τσακαλιών από την Αφρική συνδέεται γενετικά με τον γκρίζο λύκο της Ευρασίας. Αυτή η γενετική ένδειξη είναι σύμφωνη με το σχήμα του κρανίου, το οποίο δείχνει επίσης περισσότερες ομοιότητες με αυτές του κογιότ και του γκρίζου λύκου.

ΕΙΔΗ: ΤΖΑΚΑΛ ΠΛΑΤΟΣ

  • Το πλευρικό ριγέ τσακάλι (Canis adustus) κατοικεί στην κεντρική και νότια Αφρική.
  • Αυτά τα τσακάλια είναι γκριζωπό καφέ έως μαύρισμα με μια άσπρη λωρίδα που εκτείνεται από τα μπροστινά πόδια μέχρι τους γοφούς. Έχουν επίσης μια σκοτεινή ουρά που έχει μια άσπρη άκρη.
  • Τα πλευρικά ριγέ τσακάλια ζυγίζουν 14 έως 30 κιλά, με τα αρσενικά ελαφρώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά.
  • Τα πλευρικά ριγέ τσακάλια βρίσκονται σε υγρές δασικές περιοχές, μαζί με λιβάδια, θάμνους και έλη.
  • Αυτά τα τσακάλια είναι κοινωνικά μέσα σε μικρές οικογενειακές ομάδες, που παράγουν κλήσεις όπως γκρίνια, κραυγές και απαλές κουκουβάγιες για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι επίσης νυχτερινά, σπάνια ενεργά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τρέφονται με φρούτα, έντομα και μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους, λαγούς και πουλιά .
  • Κυνηγούν επίσης τα νεαρά μεγαλύτερα ζώα, όπως τα warthogs και τα gazelles. Περιστασιακά, ακολουθούν μεγάλες γάτες για να καθαρίσουν τις δολοφονίες τους.
  • Οι εποχές αναπαραγωγής τους εξαρτώνται από το βιότοπό τους. στη νότια Αφρική, η αναπαραγωγή συμβαίνει μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου. Η περίοδος κύησης των πλευρικών ριγωτών τσακαλιών φτάνει τις 57 έως 70 ημέρες, με μέσο όγκο απορριμμάτων 3 έως 6 νέων.
  • Τα πλαϊνά τσακάκια με μωρά φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα ηλικίας 6 έως 8 μηνών και συνήθως αρχίζουν να φεύγουν σε ηλικία 11 μηνών. Συνδυάζονται για τη ζωή, σχηματίζοντας μονογαμικά ζευγάρια.

ΕΙΔΗ: ΜΑΥΡΟ ΠΙΣΩ ΤΖΑΚΑΛ

  • Το μαύρο τσακάλι (Canis mesomelas), που ονομάζεται επίσης ασημένιο τσακάλι, εντοπίζεται σε δύο περιοχές της αφρικανικής ηπείρου που χωρίζονται από 900 χιλιόμετρα. Μια περιοχή περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, της Ναμίμπια, Μποτσουάνα , και Ζιμπάμπουε . Η άλλη περιοχή είναι κατά μήκος της ανατολικής ακτής, όπου στεγάζονται Κενύα , Σομαλία και Αιθιοπία.
  • Αυτά τα είδη τσακαλιού αναγνωρίζονται για την ασημένια γούνα τους που εκτείνεται από το πίσω μέρος στο λαιμό μέχρι τη βάση της ουράς. Το στήθος και τα υποστρώματα του μαύρου με τσακάλι βρίσκονται στο φάσμα από λευκό έως σκουριασμένο-λευκό, ενώ τα άλλα μέρη του σώματός τους καλύπτονται με τζίντζερ έως κοκκινωπό καφέ γούνα. Τα θηλυκά δεν είναι τόσο έντονα χρωματισμένα όσο τα αρσενικά. το χειμερινό παλτό των ανδρών μετατρέπεται σε κοκκινωπό σε σχεδόν βαθύ κόκκινο χρώμα.
  • Τα μαύρα υποστηριγμένα τσακάλια στέκονται 14 έως 19 ίντσες στον ώμο και ζυγίζουν 15 έως 30 κιλά. Αυτά που βρέθηκαν στα νότια μέρη της ηπείρου φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα βόρεια.
  • Σε αντίθεση με άλλα είδη τσακαλιών, τα τσακάλια με μαύρη πλάτη είναι πιο λεπτά, με μεγάλα όρθια αυτιά και μακρά μυτερά ρύγχη.
  • Συνήθως ζουν σε ζευγάρια που διαρκούν για όλη τη ζωή, αλλά συχνά κυνηγούν σε ομάδες για να πιάσουν μεγαλύτερα λεία, όπως το impala και οι αντιλόπες. Είναι επίσης πολύ εδαφικά, και κάθε ζευγάρι βασιλεύει σε μια μόνιμη περιοχή.
  • Η διατροφή τους εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα πηγών τροφίμων που βρίσκονται στο βιότοπό τους.
  • Σπάνια σκαρφαλώνουν και θεωρούνται επιτυχημένοι κυνηγοί. Η παμφάγα δίαιτα ενός μαύρου με τσακάλι περιλαμβάνει την impala, γούνα φώκιας, γαζέλες, φραγκόκοτες, έντομα, τρωκτικά, λαγούς, σαύρες, φίδια , φρούτα και μούρα, κατοικίδια ζώα πρόβατο και κατσίκες, και καρόνι. Κατά το κυνήγι, αυτά τα τσακάλια κινούνται με ένα γνωστό βάδισμα.

Φύλλα εργασίας Jackal

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τσακάλι σε 22 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι Έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Jackal που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με το τσακάλι που είναι ένα διαβόητα καιροσκοπικό σαρκοφάγο και ικανός καθαριστής που θηρεύει μικρά έως μεσαίου μεγέθους ζώα. Τα θηλαστικά, τα τσακάλια συγκεντρώνονται περιστασιακά σε μικρές συσκευασίες, αλλά συνήθως κυνηγούν μόνα τους ή σε ζευγάρια.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Jackal Γεγονότα
  • Παρουσιάζοντας ένα τσακάλι
  • Περιγράψτε και Χρώμα
  • Απλά Τζακάλ πράγματα
  • Τζακάλι
  • Είδη τσακαλιών
  • Jackal Wiki
  • Γεννημενος για να ειναι Αγριος
  • Δύο άγρια ​​σκυλιά
  • Canidae Οικογένεια
  • Μια ιστορία Jackal

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Jackal Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Jackal Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Δεκεμβρίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας μαθητή και τα πρότυπα προγράμματος σπουδών.