Γεγονότα και φύλλα εργασίας Ινδικού ελέφαντα

Μεταξύ των τριών ζωντανών αναγνωρισμένων υποειδών του Ασιατικός ελέφαντας , ο Ινδικός ελέφαντας (Elephas maximus indicus) είναι εγγενές στην ηπειρωτική χώρα Ασία . Απειλημένος από την απώλεια ενδιαιτημάτων, την υποβάθμιση και τον κατακερματισμό, ο ινδικός ελέφαντας αναφέρεται ως απειλούμενος στην κόκκινη λίστα της IUCN.

Ανατρέξτε στο παρακάτω αρχείο πληροφοριών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ινδικό ελέφαντα ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Ινδικού ελέφαντα 20 σελίδων για χρήση στο χώρο της τάξης ή του σπιτιού.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Το 1758, ο Σουηδός βοτανολόγος και ζωολόγος Carl Linnaeus πρότεινε το επιστημονικό όνομα Elephas maximus, το οποίο περιγράφει το γένος και έναν ελέφαντα που προέρχεται από την Κεϋλάνη.
  • Το 1798, το Elephas indicus προτάθηκε από Γάλλους φυσιολόγο και ζωολόγο Georges cuvier .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Γενικά, οι ασιατικοί ελέφαντες έχουν μικρότερο μέγεθος σε σύγκριση με τους αφρικανός ξαδέρφια και έχουν το υψηλότερο σημείο σώματος στο κεφάλι. Η άκρη του κορμού τους έχει μια διαδικασία που μοιάζει με δάχτυλο και η πλάτη τους είναι κυρτή ή επίπεδη.
  • Οι ινδικοί ελέφαντες έχουν ύψος 6,6 έως 11,5 πόδια στον ώμο και ζυγίζουν μεταξύ 4,400 έως 11,000 λίβρες, με 19 ζεύγη νευρώσεων.
  • Έχουν ελαφρύτερες επιδερμίδες από τον ελέφαντα της Σρι Λάνκα (Elephas maximus maximus), με μικρότερα κομμάτια αποχρωματισμού, αλλά πιο σκοτεινά από τον ελέφαντα της Σουμάτρας (E. m. Maximus).
  • Σε σύγκριση με τα αρσενικά, τα θηλυκά είναι ελαφρώς μικρότερα και έχουν κοντούς ή καθόλου χαυλιόδοντες.
  • Ο μεγαλύτερος ινδικός ελέφαντας είχε ύψος 11,3 πόδια. Το 1985, δύο μεγάλοι ταύροι ελέφαντα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Εθνικό Πάρκο Bardia, με το όνομα Raja Gaj, ύψους 11,3 ποδιών με πιο προεξέχον μέτωπο και τρούλους από άλλους ασιατικούς ελέφαντες ταύρων, και Kanchha. Περιπλανήθηκαν στην περιοχή του πάρκου και σπάνια επισκέφτηκαν κοπάδια.
  • Οι ινδικοί ελέφαντες είναι γνωστό ότι έχουν μικρότερα αυτιά και μεγάλα πλατιά δάχτυλα, αν και έχουν ευρύτερα κρανία και μεγαλύτερους κορμούς από αυτά των Αφρική .

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  • Ινδικοί ελέφαντες βρίσκονται στην ηπειρωτική Ασία όπως Ινδία , Νεπάλ, Μπαγκλαντές, Μπουτάν, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη , Χερσόνησος της Μαλαισίας, Λάος, Κίνα, Καμπότζη , και Βιετνάμ ; έχουν ήδη εξαφανιστεί στο Πακιστάν.
  • Προτιμούν λιβάδια, ξηρά και υγρά φυλλοβόλα, και αειθαλή και ημι-αειθαλή δάση.
  • Στο Νεπάλ, περίπου 100 έως 125 ινδικοί ελέφαντες κατοικούν στο Terai κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία. Το 2002, οι αριθμοί κυμαίνονταν από 106 έως 172 ελέφαντες κατοίκους και μετανάστες.
  • Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πιστεύεται ότι ο πληθυσμός τους έφτασε τα 27.785 έως 31.368 στην Ινδία, όπου οι ομάδες περιορίζονται σε τέσσερις γενικές περιοχές: (1) βορειοδυτικά στους πρόποδες των Ιμαλαΐων στο Uttarakhand και το Uttar Pradesh, στους πρόποδες μέχρι τους λόφους Mishmi, (3) κεντρικό τμήμα στην Οντέσα, το Τζαρκάντ και τις νότιες περιοχές της Δυτικής Βεγγάλης και (4) νότια τμήματα της Καματάκα.
  • Στο Μπαγκλαντές, 150 έως 250 άτομα απομονώθηκαν στους Chittagong Hills.
  • Στο Μπουτάν, 250 έως 500 ελέφαντες βρίσκονταν στη νότια περιοχή κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία.
  • Περίπου 4.000 έως 5.000 είδη βρέθηκαν στο Μιανμάρ , συμβαίνει στη βόρεια περιοχή και Arakan Yoma στα δυτικά, Pegu Yoma της κεντρικής Μιανμάρ, Tenasserim και Shan State.
  • 2.500 έως 3.200 ελέφαντες ζουν στα βουνά της Ταϊλάνδης, κατά μήκος των συνόρων με τη Μιανμάρ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Αυτοί οι ελέφαντες είναι megaherbivores, καταναλώνουν έως και 330 κιλά φυτικής ύλης καθημερινά. Είναι γενικευμένοι τροφοδότες, που βόσκουν άγρια ​​και χαμηλή βλάστηση και τρέφονται με φύλλα, μαλακούς βλαστούς ή καρπούς από ξυλώδη φυτά υψηλής ανάπτυξης.
  • Σε μια μελέτη στη νότια Ινδία, οι ελέφαντες καταγράφηκαν να τρώνε 112 διαφορετικά είδη φυτών, ως επί το πλείστον με τη σειρά Malvales, και τις οικογένειες με τα όσπρια, τους φοίνικες, τα μπαμπού και τα αληθινά χόρτα.
  • Το φθινόπωρο, όταν τα χόρτα είναι ώριμα, οι ινδικοί ελέφαντες καθαρίζουν και καταναλώνουν τα χυμώδη βασικά μέρη με τις ρίζες και απαλλαγούν από τις ινώδεις λεπίδες. Από το μπαμπού, τρέφονται με σπορόφυτα, κοχύλια και πλευρικούς βλαστούς.
  • Κατά τη διάρκεια της ξηρασίας από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, αυτά τα είδη περιηγούνται κυρίως σε φύλλα και κλαδιά, επιλέγοντας το φρέσκο ​​φύλλωμα και τρέφονται με αγκάθια βλαστάρια από είδη ακακίας.
  • Τρώνε επίσης το φλοιό του λευκού αγκαθιού και άλλων ανθοφόρων φυτών, και καταναλώνουν τους καρπούς του ξύλου μήλου, του tamarind, του kumbhi και του φοίνικα.

ΑΠΕΙΛΕΣ

  • Οι ινδικοί ελέφαντες απειλούνται κυρίως από την απώλεια ενδιαιτημάτων, την υποβάθμιση και τον κατακερματισμό, που προκαλούνται από την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, οδηγώντας σε αυξημένες συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων όταν τα γιγαντιαία θηλαστικά τρώνε ή καταπατούν τις καλλιέργειες.
  • Η απώλεια σημαντικών ποσοτήτων ελεφάντων και αποδεκτού ενδιαιτήματος συνεχίζεται και η ελεύθερη κυκλοφορία τους εμποδίζεται από δεξαμενές, υδροηλεκτρικά έργα και συναφή κανάλια, φράγματα άρδευσης, αρκετές τσέπες καλλιέργειας και φυτειών, αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρομικές γραμμές, εξορυκτικές και βιομηχανικές βελτιώσεις.
  • Ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος σε ορισμένα μέρη της Ασίας είναι η λαθροθηρία αυτών των θηλαστικών για ελεφαντόδοντο, προκαλώντας μείωση της γενετικής μεταβολής.
  • Οι νέοι ελέφαντες στη Μιανμάρ χωρίζονται από τις μητέρες τους για χρήση στην τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης. οι μητέρες συχνά σκοτώνονται και τα μοσχάρια τους ομαδοποιούνται με άσχετες αγελάδες για να υποδηλώσουν ότι είναι με τις μητέρες τους. Αυτοί οι ελέφαντες μωρών συχνά δένονται, περιορίζονται, λιμοκτονούν, χτυπιούνται και βασανίζονται.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

  • Επί του παρόντος, ο ινδικός ελέφαντας αναφέρεται ως απειλούμενος στην κόκκινη λίστα του IUCN.
  • Το 1992, το Project Elephant θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών προκειμένου να παράσχει οικονομική και τεχνική υποστήριξη για τις προσπάθειες διαχείρισης άγριων ζώων από κράτη για ασιατικούς ελέφαντες που βρέθηκαν στην άγρια ​​φύση.

Φύλλα εργασίας ινδικού ελέφαντα

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Ινδικό ελέφαντα σε 20 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι Έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Ινδικού Ελέφαντα που είναι ιδανικά για τη διδασκαλία μαθητών σχετικά με τον ινδικό ελέφαντα (Elephas maximus indicus) που είναι εγγενές στην ηπειρωτική Ασία. Απειλημένος από την απώλεια ενδιαιτημάτων, την υποβάθμιση και τον κατακερματισμό, ο ινδικός ελέφαντας αναφέρεται ως απειλούμενος στην κόκκινη λίστα του IUCN.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα ινδικού ελέφαντα
  • Ευγενείς γίγαντες της Ινδίας
  • Περιγράψτε και ετικέτα
  • Απλά Ινδικά ελέφαντα πράγματα
  • Όσο περισσότερα ξέρετε
  • Η ζωή ενός γίγαντα
  • Εξαφανισμένος και Εξαφανισμένος
  • Ανακεφαλαίωση Ινδικού Ελέφαντα
  • Διακοσμήστε τον ελέφαντα σας
  • Η αγάπη της μητέρας
  • Ελέφαντες και Άνθρωποι

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Ινδικού ελέφαντα: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Ινδικού ελέφαντα: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Δεκεμβρίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.