Humboldt Penguin Γεγονότα & φύλλα εργασίας

ο Πιγκουίνος Χάμπολντ , Το Spheniscus humboldti, είναι ένα νοτιοαμερικάνος ενδημικός πιγκουίνος στις υποτροπικές ακτές του Ειρηνικού κοκκινοπίπερο και Περού , στην οικογένεια Spheniscidae. Αυτό το είδος πιγκουίνων έχει ήδη καταχωριστεί ως ευάλωτο από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πιγκουίνο Humboldt ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλου εργασίας 19 σελίδων Humboldt Penguin για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Το συγκεκριμένο όνομα, humboldti, προέρχεται από τον Alexander von Humboldt, έναν Πρώσο εξερευνητή.
  • Αυτό το είδος βρίσκεται κάτω από το γένος Spheniscus, ή αναφέρεται επίσης ως το ενωμένο πιγκουίνους . Μερικές φορές ονομάζονται 'jack-ass penguins' λόγω των δυνατών εντολών που παράγουν που μοιάζουν σχεδόν με ένα γαϊδουράκι.
  • Οι πιγκουίνοι Humboldt σχετίζονται στενά με το Αφρικανικός πιγκουίνος , Πιγκουίνος του Μαγγελάνου και ο πιγκουίνος Γκαλαπάγκος.

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Οι πιγκουίνοι Humboldt είναι μεσαίου μεγέθους πτηνά, που κυμαίνονται από 66 έως 70 cm (περίπου 26 έως 28 in) σε μήκος, και ζυγίζουν περίπου 4 έως 5 kg (περίπου 9 έως 11 lbs). Τα αρσενικά είναι κάπως ψηλότερα και περίπου 0,8 κιλά βαρύτερα από τα θηλυκά, αν και τα δύο φύλα φαίνονται παρόμοια.
  • Αυτοί οι πιγκουίνοι διακρίνονται για την ευρεία ζώνη των λευκών φτερών σε σχήμα C στο κεφάλι και μια εκτεταμένη ζώνη μαύρων φτερών στις πλευρές του σώματος και κόβονται στα άσπρα φτερά της κοιλιάς του πιγκουίνου.
  • Οι ενήλικες έχουν μια μεγάλη ροζ σαρκώδη περιοχή στο πρόσωπο που φτάνει στην πλάτη της, από τη βάση του λογαριασμού για να περικυκλώνουν κάθε μάτι. Αυτό το χαρακτηριστικό ξεχωρίζει τους πιγκουίνους Humboldt από άλλα είδη του γένους Spheniscus.
  • Οι Young Humboldts έχουν μαύρο κεφάλι και γκρι σώμα. Οι νεοσσοί, από την άλλη πλευρά, καλύπτονται πλήρως με γκρι φτερά.
  • Υπάρχει σύγχυση μεταξύ των Humboldt και Magellanic πιγκουίνων (S. magellanicus). τα μοτίβα τους μοιάζουν, αλλά τα τελευταία έχουν μικρότερες περιοχές ροζ σάρκας στα μάτια τους.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΗΒΙΤΑΤ

  • Τα Humboldts βρίσκονται στο υποτροπικό Ειρηνικός ακτές της Χιλής και του Περού.
  • Ο πληθυσμός τους εκτείνεται από την Isla Foca στα βόρεια έως τα νησιά Punihuil στο νότο. Αυτή η περιοχή βρίσκεται δίπλα στο ρεύμα Humboldt, ένα κρύο ρεύμα ωκεανών χαμηλής αλατότητας που ρέει βόρεια κατά μήκος της ακτής του Περού.
  • Αυτοί οι πιγκουίνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στα παράκτια ύδατα, πράγμα που αναφέρεται στην κατάσταση αναπαραγωγής τους.
  • Οι μη αναπαραγωγικοί Humboldts περνούν 60 ώρες στο νερό πριν επιστρέψουν στην ξηρά με το μέγιστο ταξίδι που διαρκεί 163,3 ώρες.
  • Οι πιγκουίνοι αναπαραγωγής φτάνουν μόνο σε μέσο όρο 22,4 ώρες. έτσι, ξοδεύοντας λιγότερο χρόνο υπεράκτια.
  • Επιστρέφουν στην ακτή για ξεκούραση, αναπαράγουν και μεγαλώνουν τους νεοσσούς τους. Οι ακτές του Ειρηνικού της Νότιας Αμερικής είναι ως επί το πλείστον βραχώδεις και χαρακτηρίζεται για την ύπαρξη τεράστιων καταθέσεων γκουανό. Το Guano είναι τα φυσικά αποθέματα ορυκτών περιττωμάτων, κελυφών αυγών και σφαγίων θαλασσοπουλιών και νυχτερίδων, τα οποία χρησιμεύουν ως ένα πολύ αποτελεσματικό λίπασμα.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ

  • Ο Χάμπολντς λυμαίνεται αντσούγιες, πετσέτες (σαρδέλες), ρέγγα, καρκινοειδή και κεφαλόποδα.
  • Η αναζήτηση για το θήραμα πραγματοποιείται σε βάθη μικρότερα από 60 μέτρα (περίπου 200 πόδια). Ωστόσο, αυτοί οι πιγκουίνοι έχουν παρατηρηθεί κατάδυση σε βάθη 150 μέτρων (περίπου 500 πόδια).
  • Στον ωκεανό, οι ενήλικες και οι ανήλικοι μπορεί να είναι θήραμα καρχαρίες , φώκιες γούνας (Arctocephalus) και θαλάσσια λιοντάρια (Otaria).
  • Όταν βρίσκονται στην ξηρά, χρησιμεύουν ως θήραμα για άγριες γάτες και σκύλους, ακόμη και για αλεπούδες, φίδια , και τρωκτικά τρέφονται με αυγά και νεοσσούς.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ

  • Η ωοτοκία εξαρτάται από δύο παράγοντες: τη γεωγραφία και τη φάση του El Niño ή της νότιας ταλάντωσης (ENSO).
  • Οι Humboldts συνήθως χτίζουν τις φωλιές τους σε λαγούμια ή σε αποθέματα guano, ειδικά εκείνες που βρίσκονται σε βραχώδεις πλαγιές. Σπάνια γεννούν τα αυγά τους σε σπηλιές ή σε βραχώδεις περιοχές που γρατσουνίζουν την βλάστηση.
  • Τα ζευγάρια αναπαραγωγής γεννούν δύο συμπλέγματα νέων ετησίως. Εβδομάδες μετά τη συνουσία, ένα έως τρία αυγά τοποθετούνται στη φωλιά. Τα ζευγάρια εκ περιτροπής επωάζουν τα αυγά τους για τις επόμενες 40 έως 42 ημέρες.
  • Κατά την εκκόλαψη, οι γονείς ψάχνουν για φαγητό και ταΐζουν τους νεοσσούς τους.
  • Σε αντίθεση με άλλα είδη, οι Humboldts δεν σχηματίζουν βρεφονηπιακούς σταθμούς με άλλα μέλη της αποικίας τους.
  • Οι νεοσσοί μπορούν να ξεφύγουν όταν φτάσουν 10 έως 12 εβδομάδες. Οι Fledglings αναχωρούν από την αποικία αναπαραγωγής για να κτηνοτροφούν τα ψάρια από μόνα τους.
  • Τα περισσότερα Humboldts φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία δύο ή τριών ετών και τα περισσότερα άτομα αναμένεται να ζήσουν έως και 20 χρόνια.
  • Το 2009, δύο ενήλικες αρσενικοί πιγκουίνοι Humboldt στον ζωολογικό κήπο του Bremerhaven στην Γερμανία υιοθέτησε ένα αυγό που είχε μείνει πίσω από τους βιολογικούς του γονείς. Καθώς το αυγό εκκόλαψε, αυτοί οι δύο πιγκουίνοι μεγάλωσαν, προστατεύονταν, τρέφονταν και φρόντιζαν το νεοσσό, με τον ίδιο τρόπο που τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια πιγκουίνων μεγαλώνουν τα δικά τους μικρά.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

  • Το IUCN απαριθμεί τους πιγκουίνους Humboldt ως ευάλωτα είδη.
  • Πριν, ήταν θύματα υπερεκμετάλλευσης γκουανό. Ο πληθυσμός τους μειώθηκε λόγω της υπεραλίευσης, της κλιματικής αλλαγής και της οξίνισης των ωκεανών.
  • Ο σημερινός πληθυσμός τους είναι περίπου 32.000 ώριμα άτομα.
  • Τον Αύγουστο του 2010, στους πιγκουίνους του Χάμπολντ της Χιλής και του Περού χορηγήθηκε προστασία βάσει του νόμου περί απειλούμενων ειδών των ΗΠΑ.

Φύλλα εργασίας Humboldt Penguin

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Humboldt Penguin σε 19 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Humboldt Penguin που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τον πιγκουίνο Humboldt, τον Spheniscus humboldti, που είναι ενδημικός πιγκουίνος της Νότιας Αμερικής στις υποτροπικές ακτές του Ειρηνικού της Χιλής και του Περού, στην οικογένεια Spheniscidae. Αυτό το είδος πιγκουίνων έχει ήδη καταχωριστεί ως ευάλωτο από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Humboldt Penguin Γεγονότα
  • Παρουσιάζοντας το Humboldt
  • Βασικά Humboldt
  • Ιστορία του Χάμπολντ
  • Δεξαμενή σκέψης
  • Δύο πιγκουίνους
  • Πιγκουίνος Οριγκάμι
  • Άλλοι πιγκουίνοι
  • Ανακεφαλαίωση Humboldt
  • Η αγάπη των γονέων
  • Ελπίδα για Χάμπολντ

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Humboldt Penguin Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 14 Απριλίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Humboldt Penguin Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 14 Απριλίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.