Γεγονότα & φύλλα εργασίας Flamingo

Μεγάλη και κοινωνική βόλτα πουλιά , φλαμίνγκο είναι γνωστά για το ροζ ή κοκκινωπό φτέρωμα, τα μακριά πόδια με τα πέλματα και τους λεπτούς εύκαμπτους λαιμούς. Κάτω από το γένος Phoenicopterus, τα φλαμίνγκο έχουν έξι υπάρχοντα είδη που διανέμονται σε όλη την Αμερική, Ευρώπη , Αφρική , και την Ασία.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φλαμίνγκο ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας 21 σελίδων Flamingo για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ

  • Ο όρος «φλαμίνγκο» προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη flamengo, που σημαίνει «φλόγα».
  • Το γενικό του όνομα Phoenicopterus προήλθε από μια ελληνική λέξη που κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «κόκκινα φτερά αίματος».

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  • Τα φλαμίγκο προέρχονται από την οικογένεια Phoenicopteridae, με τη σειρά Phoenicopteriformes. Ωστόσο, μερικές φορές κατηγοριοποιούνται με τη σειρά Ciconiiformes, με πουλιά όπως auks, ερωδιούς, ibis και πελαργοί.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναγνωρίζεται ένα σύγχρονο γένος Phoenicopteridae, το Phoenicopterus, αλλά μερικές φορές τα ζωντανά είδη φλαμίγκο ομαδοποιούνται σε ένα πρόσθετο γένος.
  • Και τα έξι είδη φλαμίνγκο είναι υδρόβια πουλιά με λεπτό σώμα, που κυμαίνονται από 80 έως 160 cm (31,5 έως 63 in) σε ύψος, με μακριά και λαιμούς, και χαμηλά τοξωτά χαρτιά για σίτιση με φίλτρα.
  • Αυτά τα πουλιά έχουν πέπλα, τεράστια φτερά και κοντή ουρά.
  • Τα νεαρά φλαμίνγκο γεννιούνται με γκρίζα φτερά, αλλά τα ώριμα πουλιά κυμαίνονται από ανοιχτό ροζ έως έντονο κόκκινο λόγω των υδατικών βακτηρίων και της βήτα καροτίνης που λαμβάνουν από την τροφή που τρώνε. Ένα καλά τροφοδοτημένο και υγιές φλαμίνγκο έχει πιο έντονα χρωματισμένα φτερά και έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει σύντροφο. Ένα άσπρο ή απαλό φλαμίνγκο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ανθυγιεινό ή υποσιτισμένο. Τα φλαμίγκο που κρατούνται αιχμάλωτα αποτελούν εξαίρεση Γίνονται ανοιχτό ροζ λόγω της έλλειψης καροτίνης στη διατροφή τους.
  • Φυσικά, τα φλαμίνγκο έχουν ασπρόμαυρο φτέρωμα, όπως τα μαύρα άκρα των φτερών του Phoenicopterus ruber.
  • Είναι εγγενείς στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Καραϊβικών, των Νησιών Γκαλαπάγκος, της Αφρικής, της Μαδαγασκάρης, της νότιας Ευρώπης, της νοτιοδυτικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ινδικής υποηπείρου. Αν και ζουν σε τροπικές περιοχές, μπορούν επίσης να βρεθούν στις υψηλές Άνδεις του νότια Αμερική . Τα φλαμίγκο βρίσκονται σε περιοχές με ρηχά αλατούχα, υφάλμυρα ή αλκαλικά νερά.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • Δεδομένου ότι είναι κοινωνικά πουλιά, τα φλαμίνγκο συρρέουν σε μεγάλες ομάδες (εκατοντάδες ή και εκατομμύρια).
  • Όταν περπατάτε μέσα στο νερό, τα φλαμίνγκο συνήθως στέκονται στο ένα πόδι. Ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς είναι ακόμα άγνωστος. Μια κοινή θεωρία δηλώνει ότι το να πιέζετε ένα πόδι κάτω από το σώμα επιτρέπει σε ένα φλαμίνγκο να διατηρεί τη θερμότητα του σώματος και να εμποδίζει το πόδι του να βραχεί.
  • Τα φλαμίνγκο τροφοδοτούν τα μικρά μαλάκια και τα μαλακόστρακα, όπως οι γαρίδες άλμης, μέσω των κοσκινιστών τους. Μπορούν ακόμη και να σφραγίσουν τα πόδια τους στη λάσπη για να ανακατέψουν το θήραμά τους από το κάτω μέρος. Τα παράξενα σχήματα ράμφη τους είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένα για να διαχωρίσουν τη λάσπη και το λάσπη από τα τρόφιμα που τρώνε και χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ανάποδα. Η τροφοδοσία με φίλτρο με τους λογαριασμούς τους καθίσταται δυνατή από τις τριχωτές δομές που ονομάζονται lamellae, οι οποίες ευθυγραμμίζουν τις κάτω γνάθους τους και τις τραχιά γλώσσα τους.
  • Οι γαρίδες και τα γαλαζοπράσινα φύκια είναι οι κύριες πηγές βήτα καροτίνης, που είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτά τα πουλιά έχουν ροζ ή κοκκινωπό φτέρωμα.
  • Παρέχουν επίσης μια ουσία που μοιάζει με γάλα παρόμοια με το γάλα περιστεριών, λόγω μιας ορμόνης που ονομάζεται προλακτίνη, η οποία έχει περισσότερο λίπος και λιγότερη πρωτεΐνη από αυτήν των περιστεριών. Αυτή η ουσία παράγεται σε αδένες που ευθυγραμμίζουν το πεπτικό τους σύστημα.
  • Και οι δύο γονείς φλαμίνγκο φροντίζουν το νεοσσό τους, και οι νέοι φλαμίνγκο τρέφονται με αυτό το γάλα, το οποίο περιέχει ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, για δύο μήνες έως ότου ο λογαριασμός τους αναπτυχθεί αρκετά για να φιλτράρει.

ΕΙΔΟΣ

  • Υπάρχουν έξι υπάρχοντα είδη φλαμίνγκο. Ορισμένες ταξινομίες αναγνωρίζουν μόνο πέντε είδη, με το φλαμίνγκο της Καραϊβικής (Phoenicopterus ruber) να θεωρείται υποείδος του μεγαλύτερου φλαμίνγκο (P. roseus). Ωστόσο, το 2002, η Βρετανική Ένωση Ορνιθολόγων ταξινόμησε τον ροζ πληθυσμό της Καραϊβικής ως ξεχωριστό είδος.
  • Μεγαλύτερο φλαμίνγκο (P. roseus). Το μεγαλύτερο και πιο διαδεδομένο από όλα τα είδη, το μεγαλύτερο φλαμίνγκο βρίσκεται στο Αφρική , νότια Ευρώπη και νότια και νοτιοδυτική Ασία. Στέκεται σε ύψος 110 έως 150 cm (43 έως 59 in). Θεωρείται ως είδος που απασχολεί λιγότερο το IUCN.
  • Μικρότερο φλαμίνγκο (P. minor). Το μικρότερο είδος φλαμίνγκο, σε ύψος περίπου 80 έως 90 cm (31 έως 35 in), το μικρότερο φλαμίνγκο βρίσκεται σε όλη την Αφρική, όπως στην κοιλάδα Great Rift, στη βορειοδυτική Ινδία. Εμφανίζεται ως σχεδόν απειλούμενο από το IUCN.
  • Χιλιανό φλαμίνγκο (P. chilensis). Φτάνοντας σε ύψος 110 έως 130 cm (43 έως 51 cm), το φλαμίνγκο της Χιλής σχετίζεται στενά με το αμερικανικό φλαμίνγκο και το μεγαλύτερο φλαμίνγκο. Αναπαράγεται στις εύκρατες περιοχές του νότιου τμήματος της Νότιας Αμερικής, όπως ο Ισημερινός, Περού , Τσίλι, Αργεντίνη , και Βραζιλία . Αυτό το είδος αναφέρεται ως απειλούμενο από το IUCN.
  • Τζέιμς φλαμίνγκο (P. jamesi) Επίσης γνωστό ως το φλαμίνγκο Puna, αυτό το είδος θεωρήθηκε ότι εξαφανίστηκε μέχρι να βρεθεί ένας απομακρυσμένος πληθυσμός το 1956. Ζουν στα μεγάλα υψόμετρα των οροπέδιων των Άνδεων του Περού, της Χιλής, της Βολιβίας και της βορειοδυτικής Αργεντινής. Το είδος αναφέρεται ως απειλούμενο από το IUCN.
  • Φλαμίνγκο των Άνδεων (P. andinus). Σχετικά στενά με το φλαμίνγκο του Τζέιμς, αυτό είναι από τα πιο σπάνια φλαμίνγκο στον κόσμο, που ζει στα βουνά των Άνδεων της Νότιας Αμερικής. Αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως ευάλωτο από το IUCN.
  • Αμερικανικό φλαμίνγκο (P. ruber). Ονομάζεται επίσης το φλαμίνγκο της Καραϊβικής, αυτό είναι το μόνο φλαμίνγκο που κατοικεί Βόρεια Αμερική . Έχει ύψος από 120 έως 145 cm.
  • Τα φλαμίγκο εκτίθενται πολύ σε ρύπανση των υδάτων και δηλητηρίαση από μόλυβδο.
  • Άλλες απειλές για αυτά τα πουλιά περιλαμβάνουν κλιματική αλλαγή , η στάθμη του νερού αλλάζει και η ασθένεια.

ΕΞΕΛΙΞΗ

  • Μια εξαφανισμένη οικογένεια ασυνήθιστων «κολυμπώντας φλαμίνγκο», το Palaelodidae, θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν ο προκάτοχος των Phoenicopteridae.
  • Αυτό τώρα απορρίπτεται αφού το ορυκτό γένος Elornis, ένα αληθινό αν και αρχαίο φλαμίνγκο, είναι γνωστό από την Ύστερη Eocene εποχή, προτού να ανακαλυφθούν τυχόν Palaelodid flamingos.
  • Μερικά ελάχιστα γνωστά πουλιά από την Ύστερη Κρητιδική περίοδο και μετά θεωρούνται μερικές φορές οι πρόγονοι του φλαμίνγκο. Αυτά περιλαμβάνουν τα γένη Torotix, Scaniornis, Gallornis, Agnopterus, Tiliornis, Juncitarsus και Kashinia.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Πριν από την αναπαραγωγή, οι αποικίες φλαμίνγκο χωρίζονται σε ομάδες αναπαραγωγής περίπου 15 έως 50 πουλιών. Και τα δύο φύλα εκτελούν συγχρονισμένες τελετουργικές οθόνες, διεγείροντας τη «σύγχρονη ένθεση». τα μέλη στέκονται μαζί και τεντώνουν το λαιμό τους προς τα πάνω. Παράγουν κλήσεις ενώ σηματοδοτούν το κεφάλι και στη συνέχεια χτυπούν τα φτερά τους. Αυτή η συμπεριφορά βοηθά επίσης στη σύζευξη εκείνων των φλαμίνγκο που εξακολουθούν να αναζητούν συντρόφους.
  • Τα ζεύγη φλαμίγκο δημιουργούν και προστατεύουν τις περιοχές φωλιάς τους. Βρίσκουν ένα άνετο σημείο στη λάσπη για να χτίσουν μια φωλιά. Η συσχέτιση συμβαίνει κατά τη διάρκεια της δημιουργίας φωλιών, η οποία μερικές φορές ενοχλείται από ένα άλλο ζευγάρι φλαμίνγκο που προσπαθεί να καταλάβει την τοποθεσία φωλιάσματος.
  • Και οι δύο γονείς συμβάλλουν στην κατασκευή της φωλιάς και στην προστασία του αυγού.
  • Για τις πρώτες έξι ημέρες μετά την εκκόλαψη των νεοσσών, οι γονείς και οι νεοσσοί παραμένουν στους χώρους ωοτοκίας. Σε ηλικία περίπου 7 έως 12 ημερών, οι νεοσσοί αρχίζουν να περιπλανιούνται και να αφήνουν τη φωλιά. Όταν φτάσουν σε δύο εβδομάδες, αρχίζουν να ζουν σε ομάδες που ονομάζονται «microcrèches». Μετά από λίγο καιρό, αυτοί οι μικροκλίμακες μετατρέπονται σε «βρεφονηπιακούς σταθμούς», που περιέχουν χιλιάδες νεοσσοί.
  • Οι νεοσσοί που δεν παραμένουν στις ομάδες τους είναι εύκολοι στόχοι για τους θηρευτές.

Φύλλα εργασίας Flamingo

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φλαμίνγκο σε 21 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι Έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Flamingo που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τα φλαμίνγκο που είναι γνωστά για το ροζ ή κοκκινωπό φτέρωμα τους, τα μακριά πόδια με τα πέλματα και τους λεπτούς εύκαμπτους λαιμούς. Κάτω από το γένος Phoenicopterus, τα φλαμίνγκο έχουν έξι υπάρχοντα είδη που διανέμονται σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα φλαμίνγκο
  • Τι συμβαίνει με ένα φλαμίνγκο;
  • Ανατομία φλαμίνγκο
  • Κύκλος ζωής Flamingo
  • Flamingo Wiki
  • Ρωτήστε ένα φλαμίνγκο
  • Συναρπαστικά γεγονότα φλαμίνγκο
  • Τέσσερα είδη φλαμίγκο
  • Flamingo Acrostic
  • Η αγάπη των γονέων
  • Φλαμίνγκο Οριγκάμι

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Flamingo Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Απριλίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Flamingo Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Απριλίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας μαθητή και τα πρότυπα προγράμματος σπουδών.