Γεγονότα και φύλλα εργασίας της Emu

Η ΟΝΕ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό πουλί από ανάστημα, μετά τον στρουθοκαμήλο συγγενή του, τη στρουθοκάμηλο. Είναι ενδημικό στην Αυστραλία όπου είναι το μεγαλύτερο τοπικό φτερωτό ζώο και το κύριο επιζών άτομο από την οικογένεια Δρομάιος . Η γκάμα των emu καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία της Αυστραλίας.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΟΝΕ ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Emu 25 σελίδων για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

Φυσικά χαρακτηριστικά

  • Τα μεγαλύτερα emu μπορούν να φτάσουν τα 150 έως 190 cm (59 έως 75 in) σε ύψος.
  • Εκτιμάται από το λογαριασμό στην ουρά, το emus εκτείνεται σε μήκος από 139 cm έως 164 cm (55 έως 65 in).
  • Το μέσο μήκος των ανδρών είναι 148,5 cm και το μέσο μήκος των γυναικών είναι 156,8 cm.
  • Το βάρος του ενήλικα emus κυμαίνεται από 18-60 kg (39-132 lb).
  • Τα θηλυκά είναι συνήθως κάπως μεγαλύτερα από τα αρσενικά και είναι σημαντικά μεγαλύτερα στο πίσω μέρος.
  • Αν και χωρίς πτήση, τα emus έχουν μικρά φτερά, μήκους περίπου 20 cm και κάθε φτερό έχει ένα μικρό γάντζο στην άκρη.
  • Ο Emus διπλώνει τα φτερά τους όταν τρέχουν, ίσως ως μέθοδος εξισορρόπησης ενώ κινείται γρήγορα.
  • Έχουν μακρύ λαιμό και πόδια και μπορούν να τρέχουν με ταχύτητες έως και 48 km / h (30 mph).
  • Τα πόδια τους έχουν μόνο τρία δάχτυλα και μειωμένο αριθμό οστών και σχετικών μυών ποδιών.
  • Ο λαιμός της emu είναι γαλάζιος και δείχνει μέσω της αραιής κάλυψης των φτερών.
  • Έχουν σκούρο καφέ φτέρωμα με δασύτριχη εμφάνιση.
  • Τα μάτια ενός emu προστατεύονται από μια μεμβράνη νικήσης.
  • Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του emu quill είναι οι δύο φορές ραχίνες που ανεβαίνουν από έναν άξονα.

Βιότοπο

  • Υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός που ζει στην ανατολική πλευρά της Αυστραλίας.
  • Η Emus ζει σε διαφορετικά περιβάλλοντα πάνω από την Αυστραλία, τόσο στην ενδοχώρα όσο και κοντά στη θάλασσα.
  • Η Emus ταξιδεύει κυρίως σε ομάδες. Στην πραγματικότητα, μπορούν να σχηματίσουν τεράστιες ομάδες.
  • Υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός που ζει στην ανατολική πλευρά της Αυστραλίας.
  • Το Emus βρίσκεται επίσης στη Νέα Γουινέα, την Ινδονησία, τα Νησιά Σολομώντος και τις Φιλιππίνες.
  • Βρίσκονται συνήθως σε περιοχές του δάσους της σαβάνας και της σκληροφυλλικής (δασώδους) δασικής και λιγότερο συχνά βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και ξηρές περιοχές.
  • Η Emus είναι γνωστό ότι ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να βρει μια περιοχή που έχει αρκετό φαγητό.
  • Στη Δυτική Αυστραλία, οι κινήσεις emu ακολουθούν ένα ξεχωριστό εποχιακό μοτίβο - βόρεια το καλοκαίρι και νότια το χειμώνα.
  • Στην ανατολική ακτή, οι περιπλανήσεις τους φαίνεται να είναι πιο τυχαίες και δεν φαίνεται να ακολουθούν ένα καθορισμένο μοτίβο.

Διατροφή

  • Οι Emus είναι παμφάγοι.
  • Η διατροφή εξαρτάται από την εποχική πρόσβασηστα φυτά, με το Ακακία , Καζαρίνα , και τα χόρτα ευνοούνται.
  • Τρώνε επίσης ζωύφια και διαφορετικά αρθρόποδα, όπως ακρίδες και γρύλοι, κατσαρίδες, πασχαλίτσες, μπογκόνγκ, εκκολαπτήρια σκώρων βαμβακιού, μυρμήγκια, αραχνοειδή και millipedes.
  • Στη Δυτική Αυστραλία, έχουν παρατηρηθεί προτιμήσεις για φαγητό στα ταξίδια emus: τρώνε σπόρους από Ανεύρεση ακακίας μέχρι να φτάσουν οι βροχές, μετά από τις οποίες μετακινούνται σε φρέσκα βλαστάρια και κάμπιες.
  • Το χειμώνα, τρέφονται με φύλλα και λοβό Κάσσια, και την άνοιξη, καταναλώνουν ακρίδες και τα φρούτα του Santalum acuminatum , το είδος του quandong.
  • Είναι επίσης γνωστό ότι τρέφονται με σιτάρι και οπωσδήποτε από φρούτα ή άλλες καλλιέργειες στις οποίες έχουν πρόσβαση, ανεβαίνοντας εύκολα πάνω από ψηλούς φράχτες, εάν είναι απαραίτητο.
  • Οι πέτρες μυρίζει κατάποση για να βοηθήσουν στη σύνθλιψη και την πέψη του φυτικού υλικού.
  • Το Emus πίνει σπάνια, αλλά πίνει μεγάλες ποσότητες όταν είναι σε θέση.
  • Συνήθως πίνουν μία φορά την ημέρα, πρώτα επιθεωρώντας το υδάτινο σώμα και τη γύρω περιοχή σε ομάδες πριν γονατιστούν στην άκρη για να πιουν.
  • Το Emus σε αιχμαλωσία ήταν γνωστό ότι τρώειθραύσματα από γυαλί, μάρμαρα, κλειδιά οχήματος, κοσμήματα, παξιμάδια και μπουλόνια και άλλα γυαλιστερά αντικείμενα.
  • Είναι επίσης γνωστό ότι τρώνε κάρβουνο, αν και ο λόγος για αυτό είναι ασαφής. Ένας πιθανός λόγος είναι η απορρόφηση των τοξινών.

Σχέση με ανθρώπους

  • Το Emus χρησιμοποιήθηκε ως πηγή τροφής από αυτόχθονες Αυστραλούς και πρώιμους Ευρωπαίους προσκυνητές.
  • Τα Emus είναι περίεργα πουλιά και είναι γνωστό ότι προσεγγίζουν τον άνθρωπο εάν βλέπουν απροσδόκητη κίνηση ενός άκρου ή ενός ρούχου. Στην άγρια ​​φύση, μπορούν να ακολουθούν και να παρατηρούν ανθρώπους.
  • Οι Αβορίγινες Αυστραλοί χρησιμοποίησαν μια ποικιλία τεχνικών για να πιάσουν τα πουλιά, συμπεριλαμβανομένης της δόρυβής τους ενώ πίνουν σε υδατοφράκτες, τα πιάνουν σε δίχτυα, τα προσελκύουν μιμείται τις κλήσεις τους ή προκαλώντας την περιέργειά τους με μια μπάλα φτερών και κουρελιών που κρέμονται από ένα δέντρο.
  • Οι ιθαγενείς Αυστραλοί κυνηγούσαν emus λόγω ανάγκης και δεν τους άρεσαν να κυνηγούν τα πουλιά για αθλητισμό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
  • Ένα ακραίο παράδειγμα αυτού ήταν ο πόλεμος της Emu στη Δυτική Αυστραλία το 1932.
  • Προσπάθησε μια προσπάθεια απομάκρυνσης του emus, με τον στρατό να μπαίνει για να τους σκοτώσει χρησιμοποιώντας αυτόματα τουφέκια. Το emus, σε μεγάλο βαθμό, διατήρησε μια στρατηγική απόσταση από τους σκοπευτές και κέρδισε τον αγώνα.
  • Κάθε μέρος του σφαγίου της emu έχει κάποια χρήση: το λίπος συλλέγεται για το πολύτιμο λάδι πολλαπλής χρήσης του, τα οστά διαμορφώνονται σε μαχαίρια και εργαλεία, τα φτερά χρησιμοποιούνται για στολισμό σώματος και οι τένοντες μπορούν να αντικατασταθούν από κορδόνι.

Αναπαραγωγή και απόγονος

  • Το Emus σχηματίζει ζευγάρια αναπαραγωγής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και μπορεί να παραμείνει μαζί για περίπου πέντε μήνες.
  • Το ζευγάρωμα συμβαίνει συνήθως μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα καθορίζεται από το κλίμα καθώς τα πουλιά φωλιάζουν κατά το πιο δροσερό μέρος του έτους.
  • Το αρσενικό σχηματίζει ένα τραχύ σπίτι από κλαδιά, φύλλα και γρασίδι στο έδαφος όπου το θηλυκό γεννά 5 έως 15 αβοκάντο-πράσινα αυγά.
  • Στη συνέχεια, τα θηλυκά φύλλα και τα αρσενικά επωάζονται τα αυγά.
  • Τα αρσενικά παραμένουν για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες και χάνουν έως και το ένα τρίτο του σωματικού τους βάρους.
  • Αρχικά, έχουν ύψος περίπου 12 εκατοστά (5 ίντσες), ζυγίζουν 0,5 κιλά (17,6 oz) και έχουν διακριτικές καστανόχρωμες λωρίδες κρέμας για κάλυψη, οι οποίες ξεθωριάζουν μετά από τρεις μήνες περίπου.
  • Το αρσενικό φρουρεί τους αναπτυσσόμενους νεοσσούς για έως επτά μήνες, τους διδάσκοντας πώς να βρουν φαγητό.
  • Οι νεοσσοί μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και καλλιεργούνται πλήρως σε πέντε έως έξι μήνες.
  • Μπορεί να παραμείνουν με την οικογενειακή τους ομάδα για περίπου έξι μήνες περίπου πριν χωριστούν για αναπαραγωγή στη δεύτερη σεζόν τους.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Τα Emus είναι ημερήσια πτηνά και περνούν την ημέρα τους για τροφή, προετοιμάζοντας το φτέρωμα τους με το ράμφος τους, κολύμβησης σκόνης και ξεκούρασης.
  • Είναι γενικά αλαζονικά πουλιά εκτός από την αναπαραγωγική περίοδο, και ενώ κάποια ζωοτροφές, άλλα παραμένουν επαγρυπνά προς το αμοιβαίο όφελος τους.
  • Είναι σε θέση να κολυμπήσουν όταν είναι απαραίτητο, αν και σπάνια το κάνουν εκτός εάν η περιοχή πλημμυρίσει ή πρέπει να διασχίσουν ένα ποτάμι.
  • Ο Emus αρχίζει να ηρεμεί το βράδυ και να κοιμάται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
    Οι φωνητικοί χαρακτήρες του emus περιλαμβάνουν γενικά διαφορετικούς ήχους γρύλων και ρουθουνίσματος.
    Τις πολύ ζεστές μέρες, το παντελόνι για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος, οι πνεύμονες λειτουργούν ως εξατμιστικά ψυκτικά και, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα είδη, τα προκύπτοντα χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα δεν φαίνεται να προκαλούν αλκάλωση.

Φύλλα εργασίας Emu

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την emu σε 25 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Emu που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με την emu, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ζωντανή νεογέννητη ανά ανάστημα, μετά τη στρουθοκαμήλου συγγενή της, τη στρουθοκάμηλο. Είναι ενδημικό στην Αυστραλία όπου είναι το μεγαλύτερο τοπικό φτερωτό ζώο και το κύριο επιζών άτομο από την οικογένεια Dromaius. Η γκάμα των emu καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία της Αυστραλίας.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα Emu
  • Γεννημένος να τρέχει
  • Λείπουν λέξεις
  • Emu εναντίον Στρουθοκάμηλου
  • Κυνήγι λέξης ΟΝΕ
  • ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Σωστό ή λάθος?
  • Προφίλ Emu
  • Απάντησε στις ερωτήσεις
  • Εμ γη
  • Η γκαλερί Emu μου

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Emu Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Emu Facts & Worksheets: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 5 Φεβρουαρίου 2019

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας μαθητή και τα πρότυπα προγράμματος σπουδών.