Γεγονότα και φύλλα εργασίας Emperor Penguin

ο αυτοκράτορας πιγκουίνος , Το Aptenodytes forsteri, είναι το μεγαλύτερο μέλος όλων των υφιστάμενων ειδών υπό τάξη Sphenisciformes, το οποίο είναι ενδημικό Ανταρκτική . Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα είναι γνωστοί για την εντυπωσιακή συμπεριφορά τους και τον ασπρόμαυρο χρωματισμό τους με κίτρινα στήθη και αυτιά.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Emperor Penguin 21 σελίδων για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Το 1884, ο Άγγλος ζωολόγος Τζωρτζ Ρόμπερτ Γκρέι περιέγραψε τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους με ένα γενικό όνομα προερχόμενο από αρχαία ελληνικά στοιχεία λέξεων, που μεταφράζεται σε «χωρίς-φτερά-δύτης».
  • Το ειδικό του όνομα, forsteri, τιμά τον Johann Reinhold Forster, έναν Γερμανό φυσιοδίφη που συνοδεύει Καπετάνιος Τζέιμς Κουκ στη δεύτερη αποστολή του και ονόμασε επίσημα πέντε άλλα είδη πιγκουίνων.
  • Από το 1773 έως το 1774, ο Φόρστερ μπορεί να ήταν το πρώτο πρόσωπο που είδε τους πιγκουίνους, όπου κατέγραψε μια ματιά τους και υπέθεσε ότι ήταν παρόμοιο με τον βασιλιά πιγκουίνος (A. patagonicus). Ωστόσο, δεδομένης της τοποθεσίας, ο Φόρστερ πρότεινε ότι ήταν ο αυτοκράτορας πιγκουίνος.
  • Παράλληλα με το βασιλιάς πιγκουίνος , οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι ένα από τα δύο ζωντανά είδη κάτω από το γένος Aptenodytes.
  • Ο πιγκουίνος του Ridgen (A. ridgeni), ένα τρίτο είδος των Aptenodytes, είναι ένα εξαφανισμένο μέλος του γένους από το Pliocene του Νέα Ζηλανδία . Τα απολιθώματά του βρέθηκαν το 1968 σε μια παραλία της περιοχής του Καντέρμπουρυ από έναν 11χρονο μαθητή, τον Άλαν Ρίντγκεν.

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Οι ενήλικες πιγκουίνοι αυτοκράτορα έχουν μήκος 110 έως 120 cm (43 έως 47 ίντσες) και ζυγίζουν περίπου 22,7 έως 45,4 kg (50 έως 100 lbs). Τα αρσενικά είναι ελαφρώς βαρύτερα από τα θηλυκά.
  • Το βάρος ενός αυτοκρατορικού πιγκουίνου κυμαίνεται επίσης ανά εποχή, καθώς και τα δύο φύλα χάνουν σημαντική μάζα ενώ αυξάνουν τα μικρά τους και επωάζονται το αυγό τους.
  • Ένας αρσενικός πιγκουίνος αυτοκράτορας θα πρέπει να επιβιώσει από το ακραίο χειμερινό κρύο της Ανταρκτικής για τουλάχιστον 60 ημέρες ενώ φυλάσσει το αυγό του. Δεν τρώει τίποτα κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Τα περισσότερα αρσενικά χάνουν βάρος, περίπου 12 κιλά (25 λίβρες) ενώ επωάζουν τα αυγά τους.
  • Πριν από την αναπαραγωγική περίοδο, τα αρσενικά ζυγίζουν 38 κιλά (84 κιλά) και τα θηλυκά είναι 29,5 κιλά (65 κιλά). Μετά την αναπαραγωγική περίοδο, το βάρος των δύο φύλων μειώνεται στα 23 κιλά (51 λίβρες).
  • Παρόμοια με όλα τα είδη πιγκουίνων, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι χρησιμοποιούν τα βελτιωμένα σώματά τους για να μειώσουν την έλξη ενώ κολυμπούν. Έχουν επίσης άκαμπτα φτερά που μοιάζουν με επίπεδη βατραχοπέδιλα. Η γλώσσα ενός αυτοκρατορικού πιγκουίνου έχει οπίσθια όψη που εμποδίζουν τη διαφυγή του θηράματος όταν πιάνεται.
  • Τα αρσενικά και τα θηλυκά είναι σχεδόν παρόμοια σε μέγεθος και χρωματισμό. Οι ενήλικες έχουν μαύρα ραχιαία φτερά που καλύπτουν το κεφάλι, το πηγούνι, το λαιμό, την πλάτη, το ραχιαίο μέρος των βατραχοπέδιλων και την ουρά. Οι κοιλιές τους και τα τμήματα των φτερών τους είναι λευκά, ενώ τα άνω στήθη και τα αυτιά τους γίνονται ανοιχτόχρωμα και κίτρινα. Η άνω γνάθο του χαρτονιού των 8 cm (3 in) είναι μαύρο και το κάτω μέρος μπορεί να είναι ροζ, πορτοκαλί ή λιλά.
  • Στα νεαρά, τα αυτιά, το πηγούνι και ο λαιμός είναι λευκά, ενώ ο λογαριασμός είναι μαύρος. Συνήθως καλύπτονται με λεπτά ασημένια γκρι φτερά και έχουν μαύρες κεφαλές με λευκές μάσκες. Οι νεοσσοί ζυγίζουν περίπου 315 g (11 oz) μετά την εκκόλαψη και αφήνουν τη φωλιά τους όταν φτάσουν περίπου το μισό βάρος του ενήλικα.
  • Το μαύρο φτέρωμα ενός ενήλικα εξασθενεί στο καφέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Ανταρκτικής, το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο και τελειώνει τον Φεβρουάριο.
  • Το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός αυτοκράτορα πιγκουίνου είναι 19,9 χρόνια.
  • Οι ερευνητές έχουν επίσης υποθέσει ότι το 1% του πληθυσμού θα μπορούσε να φτάσει μια μέση ηλικία 50 ετών.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα είναι κοινωνικά ζώα στις συμπεριφορές τους για φωλιά και τροφή. Δραστηριοποιούνται μέρα ή νύχτα. Οι ενήλικες ταξιδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του έτους μεταξύ της αποικίας αναπαραγωγής και των ωκεανών. Διασκορπίζονται στον ωκεανό από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.
  • Και τα δύο φύλα ψάχνουν για φαγητό έως και 500 χλμ. (311 mi) από τις αποικίες τους για να ταΐσουν τους νέους τους, καλύπτοντας 82 έως 1.454 χλμ. (51 έως 903 εκατομμύρια) ανά πιγκουίνο ανά ταξίδι.
  • Είναι αποτελεσματικοί κολυμβητές, ασκώντας πίεση και με τα δύο προς τα πάνω και προς τα κάτω κτυπήματα ενώ είναι υποβρύχια. Ο μέσος όρος τους κολύμπι Η ταχύτητα είναι 6 έως 9 km / hr (3,7 έως 5,6 mph).
  • Στην ξηρά, αυτοί οι πιγκουίνοι εναλλάσσονται μεταξύ του περπατήματος με ένα ασταθές βάδισμα και το έλκηθρο - γλιστρώντας πάνω από τον πάγο χρησιμοποιώντας την κοιλιά τους, ωθούμενοι από τα πόδια και τα βατραχοπέδιλα.
  • Για να επιβιώσει από το κρύο, μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων σχηματίζει μια συσσώρευση, ποικίλου μεγέθους από δέκα έως αρκετές εκατοντάδες πιγκουίνους, με κάθε άτομο να κλίνει προς τα εμπρός σε έναν γείτονα.
  • Δεδομένου ότι δεν έχουν μόνιμες τοποθεσίες φωλιών, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι εξαρτώνται από φωνητικές κλήσεις για να προσδιορίσουν τον σύντροφό τους ή το νεοσσό τους. Χρησιμοποιούν ένα πολύπλοκο σύνολο κλήσεων - δύο ζώνες συχνοτήτων ταυτόχρονα. Οι νεοσσοί παράγουν ένα διαμορφωμένο σφύριγμα για να ζητήσουν φαγητό και να καλέσουν τους γονείς τους.

ΗΒΙΤΑΤ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα διανέμονται αποκλειστικά σε όλη την περιοχή της Ανταρκτικής, μεταξύ των γεωγραφικών γεωγραφικών πλάτους 66 ° και 77 °.
  • Οι αποικίες αναπαραγωγής τους βρίσκονται συνήθως σε γκρεμούς πάγου και παγόβουνα, τα οποία παρέχουν προστασία από τον άνεμο.
  • Τρέφονται κυρίως ψάρι , καρκινοειδή και κεφαλόποδα. Η ανταρκτική ασημένια (Pleuragramma antarcticum) αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους.
  • Τραυματίζονται από πουλιά και υδρόβια θηλαστικά, όπως οι νότιοι γιγαντιαίοι μύλοι (Macronectes giganteus), που επιτίθενται σε νεοσσούς και σκαρφαλώνουν νεκρούς πιγκουίνους. Το νότιο πολικό skua (Stercorarius maccormicki) επίσης θήρασε νεκρούς νεοσσούς.
  • Η σφραγίδα λεοπάρδαλης (Hydrurga leptonyx) αρπάζει ενήλικες πιγκουίνους και νεογέννητα καθώς μπαίνουν στο νερό. Οι Orcas (Orcinus orca), από την άλλη πλευρά, τρώνε ως επί το πλείστον ενήλικα πουλιά, αν και θα ενέχουν πιγκουίνους οποιασδήποτε ηλικίας που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Ο ετήσιος αναπαραγωγικός κύκλος τους ξεκινά κατά τη διάρκεια της Ανταρκτικής χειμώνας , τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν όλοι οι ενήλικες ταξιδεύουν σε αποικιακές περιοχές φωλιάσματος. Ξεκινούν ερωτοτροπία τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όταν η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή όσο -40 ° C (-40 ° F).
  • Ένας αρσενικός αυτοκράτορας πιγκουίνος στέκεται ακίνητος και τοποθετεί το κεφάλι του στο στήθος του, πριν πραγματοποιήσει μια κλήση ερωτοτροπίας που διαρκεί 1 έως 2 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια περιστρέφεται γύρω από την αποικία και επαναλαμβάνει την κλήση.
  • Ένα ζευγάρι θα στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο. Στη συνέχεια, και οι δύο πιγκουίνοι κλίνουν ο ένας προς τον άλλο και κρατούν αυτήν τη στάση για αρκετά λεπτά.
  • Τα ζευγάρια ταλαντεύονται γύρω από την αποικία, με τον αρσενικό πιγκουίνο να παίρνει το προβάδισμα. Πριν από τη συνωμοσία, ένα πουλί υποκλίνεται βαθιά στον σύντροφό του, ο λογαριασμός του φτάνει στο έδαφος και ο σύντροφος του αντιγράφει την ίδια συμπεριφορά.
  • Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα είναι σειριακά μονογαμικοί, έχουν μόνο έναν σύντροφο κάθε χρόνο και παραμένουν πιστοί σε αυτόν τον σύντροφο.
  • Τα θηλυκά γεννούν ένα αυγό 460 έως 470 g (1,01 έως 1,04 lbs) τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Το αυγό του έχει σχήμα αχλαδιού, συνήθως ανοιχτό πράσινο-λευκό χρώμα και έχει μέγεθος περίπου 12 cm έως 8 cm.
  • Η εκκόλαψη διαρκεί δύο έως τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί. Οι γυναίκες επιστρέφουν από την εκκόλαψη έως και δέκα ημέρες αργότερα, συνήθως από τον Ιούλιο έως τις αρχές Αυγούστου, και βρίσκουν το σύντροφό τους.
  • Οι νεοσσοί αρχίζουν να λιώνουν σε νεανικό φτέρωμα στις αρχές Νοεμβρίου, και αυτό διαρκεί δύο μήνες.

Φύλλα εργασίας αυτοκράτορα πιγκουίνος

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Emperor Penguin σε 21 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Emperor Penguin που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο, Aptenodytes forsteri, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μέλος όλων των υφιστάμενων ειδών υπό την παραγγελία Sphenisciformes, το οποίο είναι ενδημικό στην Ανταρκτική. Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα είναι γνωστοί για την εντυπωσιακή συμπεριφορά τους και τον ασπρόμαυρο χρωματισμό τους με κίτρινα στήθη και αυτιά.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα του αυτοκράτορα πιγκουίνος
  • Γνωρίστε τον αυτοκράτορα
  • Βασικά του αυτοκράτορα
  • Ανατομία ενός αυτοκράτορα πιγκουίνου
  • Η ιστορία της ζωής ενός αυτοκράτορα
  • Σχεδιαστής πιγκουίνων
  • Αυτοκράτορας εναντίον Βασιλιάς
  • Άλλα είδη πιγκουίνων
  • Πιγκουίνος Οριγκάμι
  • Αυτοκράτορας Recap
  • Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Emperor Penguin: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Απριλίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Emperor Penguin: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Απριλίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.