Γεγονότα και φύλλα εργασίας Borneo Elephant

Επίσης γνωστό ως πυγμαίος ελέφαντας του Βόρνεο, το Ελέφαντας του Μπόρνεο (Elephas maximus borneensis) είναι ένα υποείδος του Ασιατικός ελέφαντας και είναι εγγενής στο βορειοανατολικό Μπόρνεο της Ινδονησίας και Μαλαισία . Το μικρότερο από τα ασιατικά υποείδη του ελέφαντα, ο ελέφαντας του Βόρνεο βρίσκεται σήμερα ως απειλούμενο στην κόκκινη λίστα του IUCN και είναι από το 1986.

Δείτε το αρχείο πληροφοριών παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ελέφαντα του Βόρνεο ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Borneo Elephant 20 σελίδων για χρήση στο χώρο της τάξης ή του σπιτιού.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Είναι ακόμη αμφισβητήσιμο εάν ο ελέφαντας του Βόρνεο είναι ιθαγενής ή είναι απόγονος των εγκλωβισμένων ελεφάντων που παρουσιάστηκαν στο Σουλτάνο του Σούλου το 1750 από τον Ανατολική Ινδία Εταιρεία . Αργότερα απελευθερώθηκαν στο βόρειο Μπόρνεο.
  • Τον 19ο αιώνα, μια ζωολογική αποστολή πρότεινε ότι το άγριο ελέφαντες βρέθηκαν σε μια περιορισμένη περιοχή του βορειοανατολικού Βόρνεο. Η κατάσταση και η ταξινομική ταυτότητα αυτών των ελεφάντων ήταν αμφιλεγόμενη από τότε.
  • Το 1940, ο Άγγλος ζωολόγος Frederick Nutter Chasen πίστευε ότι οι ελέφαντες του Βόρνεο κατάγονταν από ένα εισαγόμενο απόθεμα, και τους ταξινόμησε στα υποείδη Elephas maximus indicus.
  • Τρία χρόνια αργότερα, ο Βρετανός ζωολόγος Reginald Innes Pocock το υποστήριξε αυτό αφού μελέτησε δείγματα στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ταξινόμησε όλους τους ελέφαντες Sundaic στα υποείδη Elephas maximus sumatrensis.
  • Το 1950, ο Παλαιοντολόγος της Σρι Λάνκα Paules Edward Pieris Deraniyagala περιέγραψε λεπτομερώς ένα υποείδος Elephas maximus borneensis, όπως εικονογράφησε στο περιοδικό National Geographic.
  • Το 2003, μια άλλη συζήτηση επανεξετάστηκε, υποδηλώνοντας ότι οι εισαγόμενοι ελέφαντες Sulu και τα βορειοανατολικά υποείδη του Βόρνεο θα μπορούσαν να ήταν οι απόγονοι του τώρα εξαφανισμένου Ιάβα ελέφαντα, ο οποίος έχει επιστημονικό όνομα Elephas maximus sondaicus. Αυτή η υπόθεση βασίζεται στην έλλειψη αρχαιολογικών αποδείξεων για μακροχρόνια κατοίκηση ελεφάντων στο Μπόρνεο, τα λαογραφικά στοιχεία και ότι οι ελέφαντες δεν έχουν εγκατασταθεί σε ολόκληρο το νησί του Βόρνεο.
  • Την ίδια χρονιά, μιτοχονδριακά ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ μελέτες και μικροδορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι ο ζωντανός πληθυσμός προήλθε από το Sundaic stock, αλλά γνώρισε ανεξάρτητη τοπική εξέλιξη πριν από 300.000 χρόνια κατά τη διάρκεια ενός θεωρητικού οικισμού Pleistocene. Πιθανότατα χωρίστηκε από άλλα ασιατικά υποείδη ελέφαντα όταν γέφυρες εδάφους που συνέδεαν το Βόρνεο με άλλα νησιά Sunda και την ηπειρωτική Ασία βυθίστηκαν μετά από το τελευταίο μέγιστο παγετώνα πριν από 18.000 χρόνια.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

  • Γενικά, οι ασιατικοί ελέφαντες έχουν μικρότερο μέγεθος σε σύγκριση με Αφρικανικοί ελέφαντες . Επιπλέον, το υψηλότερο σημείο σώματος αυτών των ειδών βρίσκεται στο κεφάλι τους. Το άκρο του κορμού τους έχει ένα χαρακτηριστικό που μοιάζει με δάχτυλο και η πλάτη τους είναι κυρτή ή επίπεδη.
  • Ως το μικρότερο υποείδος ασιατικού ελέφαντα, ο ελέφαντας του Βόρνεο είναι αισθητά μικρότερος από τα ξαδέλφια του στην ηπειρωτική χώρα. Έχει μια μακριά ουρά που είναι αρκετά μεγάλη ώστε να φτάνει στο έδαφος, μεγάλα αυτιά, στρογγυλή κοιλιά και πιο σφιχτούς χαυλιόδοντες.
  • Σε σύγκριση με άλλα υποείδη, οι ελέφαντες του Βόρνεο έχουν ύψος 8,2 έως 9,8 πόδια.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Οι ελέφαντες του Βόρνεο παρατηρούν άκαμπτο μετανάστευση διαδρομές που προσδιορίζονται από την εποχή των μουσώνων. Ο μεγαλύτερος ελέφαντας σε ένα κοπάδι είναι υπεύθυνος για την ανάκληση της διαδρομής μετανάστευσης και το ταξίδι τους συνήθως συμβαίνει μεταξύ των υγρών και ξηρών εποχών.
  • Είναι φυτοφάγα, επομένως τρέφονται με φυτά και φυτική ύλη για να επιβιώσουν. Οι ελέφαντες του Βόρνεο έχουν μια διαφορετική δίαιτα βλάστησης, που περιλαμβάνει χόρτα, φύλλα, βλαστούς, φλοιοί, φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους.
  • Μερικές φορές, χρησιμοποιούν το μακρύ κορμό τους για να τους βοηθήσουν στη συλλογή τροφίμων.
  • Δεδομένου ότι είναι γιγαντιαία θηλαστικά, οι ελέφαντες του Βόρνεο κυνηγούνται από πολύ λίγους θηρευτές. Εκτός από τους ανθρώπινους κυνηγούς, τίγρεις είναι ο κοινός θηρευτής τους, αν και αυτές οι μεγάλες γάτες τείνουν να κυνηγούν νέους ελέφαντες του Βόρνεο λόγω του μεγέθους και της ευπάθειας τους.
  • Τα θηλυκά αναπαράγονται συνήθως όταν φτάσουν τα 10 χρόνια.
  • Γεννούν ένα μοσχάρι μετά την κύηση για 22 μήνες. Τα νεογέννητα ζυγίζουν συνήθως περίπου 100 κιλά και προστατεύονται από τη μητέρα τους και άλλους θηλυκούς ελέφαντες του Μπόρνεο στο κοπάδι.
  • Τα μωρά μένουν με τη μητέρα τους για πέντε χρόνια, και τα αρσενικά συχνά αφήνουν το κοπάδι ενώ τα θηλυκά μοσχάρια μένουν.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  • Ο ελέφαντας του Βόρνεο προέρχεται από τις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές του Βόρνεο. Στη δεκαετία του 1980, υπήρχαν δύο αναγνωρισμένοι πληθυσμοί στη Sabah, κυρίως στο Tabin Wildlife Reserve και στο καταγεγραμμένο δάσος dipterocarp σε απότομο έδαφος. Στο Καλιμαντάν, ο ελέφαντας του Βόρνεο περιορίζεται σε ένα μικρό γειτονικό τμήμα του ανώτερου ποταμού Sembakung στα ανατολικά.
  • Το φάσμα των άγριων ελεφάντων που βρέθηκαν στο Sabah και το Kalimantan ενδέχεται να έχει αυξηθεί ελαφρώς σε αριθμό τα τελευταία 100 χρόνια, παρά την πρόσβαση σε κατάλληλα ενδιαιτήματα αλλού στο Borneo.
  • Η σύνθεση του εδάφους του Μπόρνεο είναι νεανική, αποπλυμένη και άγονη και υπάρχει η υπόθεση ότι η εξάπλωση άγριων ελεφάντων στο νησί μπορεί να περιοριστεί από το σχηματισμό φυσικών ορυκτών πηγών.

ΑΠΕΙΛΕΣ

  • Οι κοινές απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελέφαντες του Βόρνεο είναι η απώλεια ενδιαιτημάτων, η υποβάθμιση και ο κατακερματισμός, που προκαλούνται από την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού. Αυτό οδηγεί σε αυξημένες συγκρούσεις ελεφάντων και ανθρώπων.
  • Οι δραστηριότητες ανάπτυξης του ανθρώπου καταστρέφουν τις διαδρομές μετανάστευσης των ελεφάντων του Βόρνεο, μειώνουν τις πηγές τροφής τους και καταστρέφουν το σπίτι τους.
  • Η απώλεια οικοτόπων οδηγεί την πλειονότητα των ελεφάντων του Βόρνεο να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε φυτείες ή να περιπλανιούνται σε αυτούς για να φτάσουν σε κατακερματισμένα δάση.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

  • Επί του παρόντος, ο ελέφαντας του Βόρνεο αναφέρεται ως απειλούμενο είδος από την κόκκινη λίστα του IUCN.
  • Η γενετική διάκρισή τους τους επιτρέπει να έχουν την υψηλότερη προτεραιότητα για τη διατήρηση των ασιατικών ελεφάντων.

Φύλλα εργασίας ελεφάντων Borneo

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ελέφαντα του Βόρνεο σε 20 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι Έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Borneo Elephant που είναι ιδανικά για τη διδασκαλία μαθητών σχετικά με τον ελέφαντα Borneo (Elephas maximus borneensis) που είναι υποείδος του ασιατικού ελέφαντα και είναι εγγενές στο βορειοανατολικό Μπόρνεο, Ινδονησία και Μαλαισία. Το μικρότερο από τα ασιατικά υποείδη του ελέφαντα, ο ελέφαντας του Βόρνεο βρίσκεται σήμερα ως απειλούμενο στην κόκκινη λίστα του IUCN και είναι από το 1986.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα ελέφαντα του Βόρνεο
  • Μικροί γίγαντες
  • Ανατομία ελεφάντων Borneo
  • Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
  • Περισσότερα για αυτούς τους ελέφαντες
  • Η ζωή ενός ελέφαντα
  • Δύο ασιατικοί ελέφαντες
  • Ανακεφαλαίωση ελεφάντων
  • Κατάσταση διατήρησης
  • Ενας και μονάδικος
  • Μάσκα ελεφάντων

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Borneo Elephant: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Borneo Elephant: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας μαθητή και τα πρότυπα προγράμματος σπουδών.