Γεγονότα και φύλλα εργασίας Black Bear

ο μαύρη αρκούδα (Ursus americanus), επίσης γνωστό ως αμερικανική αρκούδα, είναι το πιο κοινό είδος της οικογένειας Ursidae, που προέρχεται από τα δάση του Βόρεια Αμερική , συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τμημάτων του Μεξικό . Αυτή τη στιγμή αναφέρεται από το IUCN ως είδος που απασχολεί λιγότερο, λόγω της ευρείας κατανομής του.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μαύρη αρκούδα ή εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη του πακέτου φύλλων εργασίας 23 σελίδων Black Bear για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

  • Παρόλο που οι ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής, οι μαύρες αρκούδες δεν σχετίζονται στενά καφέ αρκούδες και πολικές αρκούδες . Οι γενετικές μελέτες δείχνουν ότι χωρίστηκαν από τον ίδιο πρόγονο πριν από 5,05 εκατομμύρια χρόνια. Οι αμερικανικές και ασιατικές μαύρες αρκούδες, ωστόσο, είναι στενοί συγγενείς.
  • Τα πρώτα απολιθώματα αμερικανικής μαύρης αρκούδας βρέθηκαν στο Port Kennedy, Πενσυλβάνια , και έμοιαζε πολύ με τα ασιατικά είδη.
  • Από το Ολοκαίνιο έως την τρέχουσα εποχή, οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες φάνηκαν να έχουν συρρικνωθεί σε μέγεθος, αν και αυτό αμφισβητήθηκε λόγω προβλημάτων με τη χρονολόγηση αυτών απολίθωμα δείγματα.
  • Η γενικευμένη προσωπικότητα της αμερικανικής μαύρης αρκούδας του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί μια ευρύτερη ποικιλία πηγών τροφίμων.

ΥΒΡΙΔΙΑ

  • Οι μαύρες αρκούδες είναι σεξουαλικά συμβατές με ορισμένα άλλα είδη αρκούδων και έχουν παράγει περιστασιακά υβριδικούς απογόνους.
  • Οι πίθηκοι του Jack Hanna στο Διακρατικό αναφέρουν μια αρκούδα που συλλαμβάνεται στο Σάνφορντ, Φλόριντα που πιστεύεται ότι ήταν το αποτέλεσμα του σταυρού μεταξύ μιας διαφυγής μαύρης ασιατικής μαύρης αρκούδας και μιας αρσενικής αμερικανικής μαύρης αρκούδας.
  • Το 1859, οι Ζωολογικοί Κήποι του Λονδίνου διέσχισαν μια αμερικανική μαύρη αρκούδα και μια ευρασιατική καφέ αρκούδα, αλλά τα τρία παιδιά που γεννήθηκαν πέθαναν πριν φτάσουν στην ενηλικίωση.
  • Το φθινόπωρο του 1986, μια αρκούδα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Μίσιγκαν και θεωρήθηκε ότι ήταν μια αμερικανική υβριδική μαύρη αρκούδα / γκρίζα αρκούδα, λόγω του περίεργου μεγάλου μεγέθους και της αναλογικά μεγαλύτερης θήκης και κρανίου του εγκεφάλου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

  • Αρχικά, οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες ζούσαν στα περισσότερα μέρη των δασικών περιοχών της Βόρειας Αμερικής. Προς το παρόν, περιορίζονται κυρίως σε μέτριες, δασικές περιοχές.
  • Κατοικούν μεγάλο μέρος της αρχικής τους καναδικής γκάμας, αν και σπάνια διασχίζουν τα νότια χωράφια της Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν , και Μανιτόμπα . Έχουν θεωρηθεί εξαφανισμένες στο Prince Edward Island από το 1937.
  • Η τρέχουσα διανομή των αμερικανικών μαύρων αρκούδων στο Ηνωμένες Πολιτείες είναι σταθερό σε όλη την πλειοψηφία των βορειοανατολικών και εντός των Απαλάχια Όρη από το Μέιν έως τη βόρεια Γεωργία, το βόρειο Midwest, το βραχώδες βουνό περιοχή, τη Δυτική Ακτή και Αλάσκα .
  • Στις αρχές του 1990 έρευνες από 35 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψαν ότι οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες είναι είτε σταθερές είτε αυξανόμενες σε αριθμό, εκτός από το Αϊντάχο και Νέο Μεξικό.

ΒΙΟΤΟΠΟ

  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες προτιμούν τους βιότοπους με σχετικά απρόσιτο έδαφος, πυκνή υπόγεια βλάστηση και μεγάλο αριθμό βρώσιμων υλικών, ειδικά ιστών. Οι ιστοί είναι οι καρποί των δασικών δέντρων και των θάμνων, όπως βελανίδια και ξηροί καρποί.
  • Η υψηλή προσαρμοστικότητά τους σε δασικές εκτάσεις και πυκνή βλάστηση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξής τους παράλληλα με μεγαλύτερα, πιο επιθετικά είδη αρκούδων, όπως η τώρα εξαφανισμένη γιγαντιαία αρκούδα με κοντό πρόσωπο και η αρκουδάκι , που εκμεταλλεύτηκε πιο ανοιχτούς οικοτόπους.
  • Αν και βρίσκονται κυρίως στις άγριες και απομακρυσμένες περιοχές και στις αγροτικές περιοχές, οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες μπορούν να επιβιώσουν σε ορισμένες περιαστικές περιοχές, αρκεί να έχουν εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα και κάποια φυτική κάλυψη.
  • Στις περισσότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι μαύρες αρκούδες σήμερα εντοπίζονται συνήθως σε ορεινές περιοχές με πλούσια βλάστηση, από 400 έως 3000 μέτρα σε υψόμετρο.
  • Για τις μαύρες αρκούδες που κατοικούν στο νοτιοδυτικό και το Μεξικό της Αμερικής, συνήθως κατοικούν σε περιοχές με περίπτερα από ξύλο τσαπάρλ και άρκευθου. Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες περιστασιακά περιπλανιούνται σε πιο ανοιχτές περιοχές για να τρέφονται με κάκτους με φραγκόσυκο.
  • Στις παράκτιες περιοχές της νοτιοανατολικής Αμερικής, όπως η Φλόριντα, η Καρολίνα και Λουιζιάνα , οι μαύρες αρκούδες κατοικούν σε ένα συνδυασμό επίπεδων ξύλων, όρμων και βάλτων περιοχών σκληρού ξύλου.
  • Στη βορειοανατολική περιοχή, ο κύριος βιότοπός τους αποτελείται από ένα δασικό θόλο από σκληρά ξύλα, όπως οξιά, σφενδάμι, σημύδα και κωνοφόρα χλωρίδα. Οι καλλιέργειες καλαμποκιού και ο ιστός βελανιδιάς είναι οι κύριες πηγές τροφής τους σε ορισμένες περιοχές στα βορειοανατολικά. μικρές, παχιές βαλτώδεις τοποθεσίες παρέχουν εξαιρετική κάλυψη καταφυγίου σε μεγάλο βαθμό σε περίπτερα από λευκό κέδρο.
  • Κατά μήκος του Ειρηνικού, οι περιοχές με κοκκινομάλλα, ερυθρελάτη Sitka και hemlocks είναι η κατοικία τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  • Οι αμερικάνικες μαύρες αρκούδες έχουν πλατιά κρανία με στενά ρύγχη και μεγάλα μεντεσέδες. Τα αρσενικά τείνουν να έχουν ευρύτερα και λιγότερο μυτερά πρόσωπα από τα θηλυκά.
  • Τα νύχια τόσο από τα μπροστινά όσο και από τα πίσω πόδια είναι κοντά και στρογγυλεμένα, σχεδόν παρόμοια σε μήκος, αν και τα εμπρός μοιάζουν πιο έντονα καμπύλα.
  • Τα πόδια τους είναι σχετικά μεγάλα, με μήκος πίσω ποδιού 13,7 έως 22,5 cm, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από άλλα είδη μεσαίου μεγέθους αρκούδας, αλλά σχετικά μικρότερο από τα πόδια των ενήλικων καφέ και πολικών αρκούδων.
  • Τα πέλματα μιας αμερικανικής μαύρης αρκούδας είναι μαύρα ή καφετιά, και φαίνεται να είναι γυμνά, δερμάτινα και πλήρως τσαλακωμένα.
  • Τα πίσω πόδια τους είναι προφανώς μακρύτερα από εκείνα των ασιατικών μαύρων αρκούδων.
  • Τα πόδια τους είναι σχετικά μεγάλα, με μήκος πίσω ποδιού 13,7 έως 22,5 cm, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από άλλα είδη μεσαίου μεγέθους αρκούδας, αλλά σχετικά μικρότερο από τα πόδια των ενήλικων καφέ και πολικών αρκούδων.
  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες είναι εξαιρετικά επιδέξιες, που σημαίνει ότι έχουν εξαιρετικές κινητικές δεξιότητες. είναι σε θέση να ανοίξουν βίδες με βίδες και να χειραγωγούν τα μάνδαλα της πόρτας.
  • Αυτά τα είδη αρκούδων διαθέτουν επίσης μεγάλη φυσική αντοχή. Μπορούν να αναποδογυρίσουν πετρώματα σε επίπεδο σχήμα, βάρους 310 έως 325 κιλών, απλώς αναποδογυρίζοντάς τα με ένα μόνο μπροστινό μέρος. Κινούνται επίσης με μοτίβο, σίγουρο πόδι και μπορούν να τρέχουν με ταχύτητες από 25 έως 30 μίλια ανά ώρα.
  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες έχουν καλή όραση και έχουν αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να κατανοήσουν τα καθήκοντα διάκρισης του οπτικού χρώματος γρηγορότερα από τους χιμπατζήδες και εξίσου γρήγορα με τα σκυλιά. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι γρήγοροι μαθητές, διαφοροποιώντας γρήγορα σχήματα όπως μικρά τρίγωνα, κύκλους και τετράγωνα.
  • Το βάρος τους εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, την υγεία και την εποχή.
  • Η εποχιακή διακύμανση του βάρους είναι πολύ καθορισμένη: το φθινόπωρο, το βάρος τους πριν το τζιν είναι 30% υψηλότερο από ό, τι την άνοιξη, όταν οι μαύρες αρκούδες βγαίνουν από τα πυκνά τους.
  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες που κατοικούν στην Ανατολική Ακτή τείνουν να είναι βαρύτερες από αυτές της Δυτικής Ακτής. Τα ενήλικα αρσενικά ζυγίζουν μεταξύ 57 και 250 κιλά, ενώ τα θηλυκά ζυγίζουν 33% λιγότερο στα 41 έως 170 κιλά.
  • Η γούνα τους είναι μαλακή, με γούνα και μακριά, τραχιά χοντρά μαλλιά. Δεν είναι δασύτριχος ούτε χονδροειδής όπως αυτή των καφέ αρκούδων.
  • Το δέρμα μιας αμερικανικής μαύρης αρκούδας μπορεί να αναγνωριστεί από εκείνα των ασιατικών μαύρων αρκούδων από την έλλειψη λευκής φλόγας στο στήθος και τα τριχωτά πέλματα.
  • Παρά το όνομά τους, αυτά τα είδη αρκούδων έχουν ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων που μπορούν να κυμαίνονται από λευκό, ξανθό, κανέλα, ανοιχτό καφέ ή σκούρο καφέ έως μαύρο τζετ, με διάφορες ενδιάμεσες παραλλαγές.
  • Ασημένιες γκρι αμερικανικές μαύρες αρκούδες με μπλε λάμψη ζουν κατά μήκος ενός τμήματος της παράκτιας Αλάσκας και της Βρετανικής Κολομβίας. Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες λευκού έως κρεμ χρώματος βρίσκονται στα παράκτια νησιά και στην κοντινή ηπειρωτική χώρα της νοτιοδυτικής Βρετανικής Κολομβίας. Τα μαύρα παλτά τείνουν να κατοικούν σε υγρές περιοχές όπως το Μέιν, η Νέα Υόρκη, το Τενεσί, το Μίσιγκαν και η δυτική Ουάσιγκτον.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες έχουν καλύτερη όραση και ακοή από τους ανθρώπους.
  • Η πιο έντονη αίσθηση είναι η αίσθηση της όσφρησης, η οποία είναι περίπου επτά φορές πιο ευαίσθητη από τα σκυλιά.
  • Είναι επίσης εξαιρετικοί κολυμβητές. κολυμπούν για ευχαρίστηση που τρέφονται κυρίως ψάρι .
  • Τις περισσότερες φορές, σκαρφαλώνουν δέντρα για τροφή, ξεφεύγουν από εχθρούς και αδρανοποιούν. Οι αρτηριακές τους ικανότητες τείνουν να μειώνονται με την ηλικία.
  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες μπορούν να είναι ενεργές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, αν και μπορεί να αναζητούν φαγητό τη νύχτα.
  • Συνήθως έχουν εδαφικό χαρακτήρα και δεν είναι φιλόξενοι. Σημειώνουν τις κηλίδες τους τρίβοντας το σώμα τους πάνω σε δέντρα και νύχι στο φλοιό.
  • Αυτές οι αρκούδες επικοινωνούν παράγοντας διαφορετικούς φωνητικούς και μη φωνητικούς ήχους. Το γλωσσικό κλικ και το γκρινιάρισμα, για παράδειγμα, είναι οι πιο συνηθισμένοι ήχοι που κάνουν σε εγκάρδιες καταστάσεις.
  • Όταν βιώνετε φόβο ή νευρικότητα, οι αμερικάνικες μαύρες αρκούδες γκρίνια, χούφτα ή φυσούν αέρα. Οι προειδοποιητικοί ήχοι περιλαμβάνουν κλικ με σιαγόνες και χείλη.
  • Σε ορισμένες εχθρικές αλληλεπιδράσεις, μπορεί να παράγουν βαθιές παλμούς ήχους. Τα μωρά μπορεί να χτυπήσουν, να τσαλακώσουν ή να φωνάξουν όταν φοβούνται και να δημιουργήσουν ένα βουητό ήχο βουητό όταν είναι άνετο ή θηλάζετε.
  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες κάποτε δεν αναγνωρίστηκαν ως αληθινές ή «βαθιές» αδρανοποιητές, αλλά λόγω πρόσφατων μελετών για τις μεταβολικές τους αλλαγές, αυτές οι αρκούδες άρχισαν να παραμένουν αδρανείς για μήνες χωρίς φαγητό, πόσιμο, ούρηση ή αφόδευση.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

  • Φυσικά, οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες είναι ανατριχιαστικές. Δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια του λυκόφως στην αναζήτηση τροφής.
  • Τρέφονται κυρίως με βλάστηση, αν και τείνουν επίσης να σκάβουν λιγότερο από τις καφέ αρκούδες, τρώγοντας λιγότερες ρίζες, βολβούς, καλαμπόκια και κονδύλους.
  • Μετά την αδρανοποίηση, θα επιδιώξουν να τρέφονται με καράνια από ζώα που σκοτώθηκαν το χειμώνα και νεογέννητα θηλαστικά.
  • Την άνοιξη, οι αμερικάνικες μαύρες αρκούδες αναζητούν νέους βλαστούς πολλών ειδών φυτών, ειδικά νέα χόρτα, φυτά υγρότοπου και πιρούνια. Σε καλοκαίρι , σε μεγάλο βαθμό κάνουν δίαιτα με φρούτα, ειδικά μούρα και μαλακούς ιστούς όπως μπουμπούκια και drupes. Το φθινόπωρο, η σίτιση γίνεται ουσιαστικά η εργασία πλήρους απασχόλησης αυτών των αρκούδων και οι σκληροί ιστοί γίνονται το πιο σημαντικό μέρος της διατροφής τους.
  • Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής των ζώων περιλαμβάνει έντομα, όπως μέλισσες, κίτρινα μπουφάν, μυρμήγκια και τις προνύμφες τους. Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες αγαπούν επίσης το μέλι. Ξύνουν τις κηρήθρες με τα πόδια τους και τις τρώνε, ανεξάρτητα από το τσίμπημα της μέλισσας.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες παράγουν τα πρώτα σκουπίδια τους σε ηλικία τριών έως πέντε ετών.
  • Η περίοδος αναπαραγωγής ξεκινά τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, αν και μπορεί να φτάσει τον Αύγουστο σε ορισμένα είδη που ζουν στη βόρεια περιοχή. Αυτή η περίοδος λήγει μετά από δύο έως τρεις μήνες.
  • Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά είναι αδιάκριτα. Οι αρσενικές αμερικανικές μαύρες αρκούδες τείνουν να ζευγαρώσουν με διαφορετικά θηλυκά, αλλά μεγάλα, κυρίαρχα αρσενικά μερικές φορές διεκδικούν επιθετικά μια γυναίκα αν εμφανιστεί ένα άλλο αρσενικό.
    Οι αμερικάνικες μαύρες αρκούδες τείνουν να είναι κοντόχοντροι με τους συντρόφους τους μετά τη συνουσία.
  • Τα γονιμοποιημένα αυγά υφίστανται καθυστερημένη ανάπτυξη και δεν εμφυτεύονται στη μήτρα της μητέρας μέχρι τον Νοέμβριο. Η περίοδος κύησης τελειώνει μετά από 235 ημέρες και οι γέννες γεννιούνται συνήθως στα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
  • Τα απορρίμματα αποτελούνται φυσικά από ένα έως έξι μικρά, συνήθως δύο ή τρία.
  • Τα μωρά γεννιούνται με ωραία, γκρίζα μαλλιά και τα πίσω πόδια τους είναι υπανάπτυκτα. Τα μάτια τους ανοίγουν μετά από 28 έως 40 ημέρες και αρχίζουν να περπατούν μετά από πέντε εβδομάδες. Στηρίζονται στο γάλα της μητέρας τους για 30 εβδομάδες και αρχίζουν να είναι ανεξάρτητοι στους 16 έως 18 μήνες.
  • Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες στη φύση έχουν μέση διάρκεια ζωής 18 ετών.
  • Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ηλικία μιας μαύρης αρκούδας που ζούσε στην άγρια ​​φύση ήταν 39 ετών, ενώ η ηλικία σε αιχμαλωσία ήταν 44 ετών.

Φύλλα εργασίας Μαύρης Αρκούδας

Πρόκειται για ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μαύρη αρκούδα σε 23 σελίδες σε βάθος. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση φύλλα αρκούδας Black Bear που είναι ιδανικά για τη διδασκαλία μαθητών σχετικά με τη μαύρη αρκούδα (Ursus americanus), επίσης γνωστή ως American Bear, η οποία είναι το πιο κοινό είδος της οικογένειας Ursidae, που προέρχεται από τα δάση της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων μερικά μέρη του Μεξικού. Αυτή τη στιγμή αναφέρεται από το IUCN ως είδος που απασχολεί λιγότερο, λόγω της ευρείας κατανομής του.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα της Μαύρης Αρκούδας
  • Γνωρίστε το Black Baar
  • Ανατομία Μαύρης Αρκούδας
  • Κύκλος ζωής μιας μαύρης αρκούδας
  • Απλά αντέξτε τα πράγματα
  • Αποχρώσεις του Μαύρου
  • Καφέ και μαύρο
  • Ρωτήστε τη Black Bear
  • Ακριβώς περισσότερα γεγονότα
  • Μια ιστορία της αρκούδας
  • Σχέση με τους ανθρώπους

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Black Bear: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 Ιουνίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Black Bear: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 Ιουνίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.