Γεγονότα & φύλλα εργασίας Barn Owl

Κρεμώδες λευκό και χρώμα κανέλας, το κουκουβάγια αχυρώνα (Tyto alba) είναι ένα ευρέως διαδεδομένο είδος κουκουβάγιας που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ήπειρο εκτός Ανταρκτική . Αυτές οι κουκουβάγιες με πιθήκους είναι οι πολυάριθμες από όλες τις αρπακτικές πουλιά , θεωρείται ότι απασχολεί λιγότερο τη διατήρηση.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κουκουβάγια ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Barn Owl 20 σελίδων για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ

  • Επίσης γνωστή ως η κοινή κουκουβάγια, η οικογένεια αυτού του είδους, Tytonidae, είναι μία από τις δύο κύριες γενεές των ζωντανών κουκουβαγιών, η άλλη είναι οι αληθινές κουκουβάγιες ή τυπικές κουκουβάγιες από την οικογένεια Strigidae.
  • Το 1769, ο τιρολέζος γιατρός και φυσιοδίφης Τζιοβάνι Αντόνιο Σκόπολη περιέγραψε αρχικά κουκουβάγιες στο Anni Historico-Naturales και τους έδωσε το επιστημονικό όνομα Strix alba. Το Strix είναι ένα όνομα γένους που αναφέρεται αποκλειστικά στις «ξύλινες κουκουβάγιες» της οικογένειας Strigidae.
  • Η τρέχουσα επιστημονική της ονομασία, Tyto alba, κυριολεκτικά σημαίνει «λευκή κουκουβάγια», που προέρχεται από το ονωματοπαϊκό Αρχαία ελληνικά tyto που σημαίνει 'κουκουβάγια' και το λατινικό άλμπα, που σημαίνει 'λευκό'.
  • Αυτά τα πουλιά διακρίνονται από έναν αριθμό κοινών ονομάτων που αναφέρονται στην εμφάνισή τους, στην κλήση, στον οικότοπό τους ή σε μια σιωπηλή πτήση. Μερικά από αυτά τα monikers περιλαμβάνουν λευκή κουκουβάγια, ασημένια κουκουβάγια, δαίμονα κουκουβάγια, κουκουβάγια φάντασμα, κουκουβάγια, νυχτερινή κουκουβάγια, χόμπιμπλιν ή κουκουβάγια χόμπι, κουκουβάγια dobby, κουκουβάγια λευκού μαστού, χρυσή κουκουβάγια, κουκουβάγια, αχυρένια κουκουβάγια, κουκουβάγια κουκουβάγια.
  • Οι κουκουβάγιες έχουν 20 υποείδη: T.a. alba, Τ.Α. διχαλωτή, Τ.Α. tuidara, T.a. guttata, Τ.Α. pratincola, Τ.Α. punctatissima, Τ.Α. poensis, Τ.Α. thomensis, Τ.Α. affinis, Τ.Α. Γουατεμάλα, Τ.Α. bargei, Τ.Α. contempta, Τ.Α. schmitzi, Τ.Α. ernesti, Τ.Α. gracilirostris, Τ.Α. παραμορφωμένη, Τ.Α. erlangeri, Τ.Α. Hellmayri, Τ.Α. bondi και T.a. niveicauda.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

  • Οι κουκουβάγιες είναι μεσαίου μεγέθους πτηνά, συνολικού μήκους περίπου 39 έως 44 cm, με άνοιγμα φτερών 235 έως 323 mm και μικρές, πλατείες ουρές που φτάνουν τα 110 έως 125 mm. Ζυγίζουν 250 έως 480 g. Τα θηλυκά είναι συνήθως βαρύτερα από τα αρσενικά.
  • Έχουν λευκό έως γκρι ή κιτρινωπό έως καστανό πορτοκαλί φτέρωμα καλυμμένο ελαφρώς από ανοιχτόχρωμο γκρίζο πέπλο και διάσπαρτα λευκά σημεία.
  • Δεν έχουν τούφες στα αυτιά και έχουν μικρά, σκούρα μάτια, καστανό-μαύρα νύχια και δίσκους προσώπου σε σχήμα καρδιάς με λευκούς-ροζ λογαριασμούς, που μοιάζουν με εκείνους του προσώπου ενός πιθήκου.
  • Το σχήμα της ουράς τους τα καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμα από τις τυπικές κουκουβάγιες όταν φαίνονται στον αέρα. Άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά των κουκουβαγιών περιλαμβάνουν το κυματιστό μοτίβο πτήσης τους και τα γέρνοντας, φτερωτά πόδια.
  • Οι αρσενικές κουκουβάγιες έχουν γενικά λιγότερα σημεία στην κάτω πλευρά τους και έχουν πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα σε σύγκριση με τις γυναίκες.
  • Νέοι κουκουβάγιες καλύπτονται με λευκά φτερά, αλλά ο δίσκος προσώπου σε σχήμα καρδιάς εμφανίζεται αμέσως μετά την εκκόλαψη.
  • Αυτά τα άλμπουμ furcata από Κούβα και Ιαμαϊκή είναι ο μεγαλύτερος αγώνας με υποείδη της κουκουβάγιας.

ΗΒΙΤΑΤ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • Οι κουκουβάγιες είναι διαδεδομένα πουλιά, συνήθως εντοπίζονται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Η γκάμα τους περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Βρετανίας και Ευρώπη , οι περισσότερες χώρες στο Ασία , και το σύνολο του Αυστραλία . Βρίσκονται σε λιβάδια και σε ωκεάνια νησιά, όπως το Γκαλαπάγκος στο νότια Αμερική . Το 1958, οι κουκουβάγιες παρουσιάστηκαν με επιτυχία στο Χαβάη , ειδικά στο νησί Kauai, για τον έλεγχο τρωκτικών και άλλων ιθαγενών πτηνών.
  • Είναι γνωστό ότι είναι καθιστικοί, μένουν σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Οι κουκουβάγιες σιταποθηκών βρίσκονται στα περισσότερα ενδιαιτήματα αλλά συνήθως σε ανοιχτά δάση, ρείκια και αγκυροβόλια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκαρφαλώνουν σε κοιλότητες δέντρων, σπηλιές, πηγάδια, κτήρια, ή πυκνό φύλλωμα.
  • Τρέφονται με μικρά χερσαία θηλαστικά, καθώς και νυχτερίδες, σαύρες , αμφίβια, έντομα και άλλα πουλιά.
  • Σε Βόρεια Αμερική και στην πλειοψηφία της Ευρώπης, οι κουκουβάγιες θήραμα κυνηγούν βόλους (μικρά τρωκτικά ή ποντίκια) και ψάρια (θηλαστικά που μοιάζουν με τυφλοπόντικα). Στη Μεσόγειο και στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αυστραλίας, τα ποντίκια και οι αρουραίοι αποτελούν το κύριο μέρος της διατροφής των κουκουβαγιών. Οι γκέκοι και τα πουλιά, όπως βροχοπούλες, θεόφιλα, περιστρεφόμενες πέτρες, υφαντές και πρατίνες, τρώγονται συνήθως από κουκουβάγιες που βρίσκονται στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου.
  • Είναι θήραμα από μεγάλα αμερικανικά opossums (Didelphis), κοινά ρακούν και άλλα σαρκοφάγα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων αετοί , γεράκια και άλλες κουκουβάγιες.
  • Η μεγάλη κερασφόρος κουκουβάγια (Bubo virginianus) και ο Ευρασιατικός αετός-κουκουβάγια (B. bubo) είναι γνωστοί θηρευτές των κουκουβαγιών.
  • Επίσης φιλοξενούν πολλά παράσιτα. Οι ψύλλοι μπορούν να βρεθούν στις τοποθεσίες τους. Οι κουκουβάγιες μαστίζονται από ψείρες φτερών που τρώνε τα βαρύφυλλα των φτερών και μεταφέρονται σε άλλη κουκουβάγια μέσω άμεσης επαφής.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Οι κουκουβάγιες γενικά είναι νυκτερινές, ανάλογα με την οξεία ακοή τους, με αυτιά τοποθετημένα ασύμμετρα, βελτιώνοντας την ανίχνευση ήχου και δεν απαιτούν όραση για να κυνηγήσουν. Μερικές φορές είναι ενεργοί πριν από το σούρουπο για μικρό χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν βρίσκετε έναν άλλο ιστότοπο roosting.
  • Δεν είναι ιδιαίτερα εδαφικά αλλά έχουν μια γκάμα εντός των φωλιών τους. Αρσενικές κουκουβάγιες Σκωτία έχουν μια ακτίνα περίπου 1 km (0,6 mi) από τον τόπο φωλιάς τους. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, έχουν οικιακές σειρές που ταιριάζουν με εκείνες των συντρόφων τους.
  • Αν δεν είναι σεζόν αναπαραγωγής, τα αρσενικά και τα θηλυκά βρίσκουν φωλιές ξεχωριστά, το καθένα έχει τουλάχιστον τρεις ιδανικές τοποθεσίες για να παραμονεύει την ημέρα και να επισκέπτεται για λίγο τη νύχτα.
  • Οι πτήσεις τους είναι αθόρυβες, με τους παλμούς των πτερυγίων να διακόπτονται από την ολίσθηση.
  • Σε αντίθεση με τη λαϊκή πεποίθηση, αυτές οι κουκουβάγιες δεν κλαίνε. Αντ 'αυτού, παράγουν μια κραυγή - μια τρομακτική κραυγή επώδυνη για την ανθρώπινη ακοή σε κοντινές αποστάσεις.
  • Τόσο οι νεοσσοί όσο και οι ενήλικες κουκουβάγιες παράγουν ένα φίδι σαν την υπεράσπισή του όταν ταραχούν, έναν ήχο που χτυπάει όταν χάνεται, και ένα «kee-yak» που μοιάζει με τα φωνητικά που γίνονται από μια κουκουβάγια.
  • Σε αιχμαλωσία, οι κουκουβάγιες ρίχνονται στην πλάτη τους και χτυπούν με τα αιχμηρά νύχια τους, με στόχο την αποτελεσματική άμυνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί κανείς να ακούσει ήχους ή να χτυπάει, που παράγονται είτε από το ράμφος είτε από τη γλώσσα. Τα πτηνά σε αιχμαλωσία ζουν συχνά περισσότερο από τα άγρια.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

  • Οι κουκουβάγιες που βρίσκονται στις τροπικές περιοχές αναπαράγονται σε οποιαδήποτε εποχή. Τα θηλυκά γεννούν αυγά κατά την περίοδο της ξηρασίας, με ένα πλεόνασμα θηραμάτων τρωκτικών καθώς κάποια βλάστηση γίνεται σπάνια. Στην Αυστραλία και σε άλλες άνυδρες περιοχές, η περίοδος αναπαραγωγής είναι ακανόνιστη και συνήθως συμβαίνει σε υγρές περιόδους, που προκαλούνται από τη βραχύβια αύξηση του μικρού πληθυσμού θηλαστικών.
  • Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν πραγματοποιείται ωοτοκία, ειδικά σε εύκρατα κλίματα. Στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, η φωλιά γίνεται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
  • Οι γυναίκες γίνονται σεξουαλικά ώριμες στους δέκα έως έντεκα μήνες, συνήθως νωρίτερα από τους άνδρες. Οι κουκουβάγιες είναι γενικά μονογαμικές, έχουν έναν σύντροφο για τη ζωή τους, εκτός εάν πεθάνει ένα από τα δύο ζευγάρια. Εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου, το ζευγάρι μπορεί να ψηθεί χωριστά, αλλά να επιστρέψει στον καθιερωμένο τόπο ωοτοκίας όταν έρθει η ώρα να ζευγαρώσει. Όταν μια γυναίκα χάνει τον σύντροφό της αλλά βρίσκει τον τόπο αναπαραγωγής της, μπορεί να προσελκύσει έναν νέο σύζυγο.
  • Τα νωρίς το βράδυ, οι αρσενικές κουκουβάγιες κάνουν μικρές πτήσεις και περιβάλλουν τον τόπο τους, δημιουργώντας μια γκάμα σπιτιών. Όταν ενώνεται με τη γυναίκα, το ζευγάρι κυνηγά, στρίβει και στρίβει στον αέρα ενώ παράγει ήχους φωνής. οι αρσενικοί ήχοι έχουν υψηλή ένταση σε σύγκριση με αυτούς των θηλυκών.
  • Για να τερματίσει το τελετουργικό ζευγαρώματος, τα αρσενικά πετούν ψηλά στον ουρανό κατά το σούρουπο και επιστρέφουν στον σύντροφό τους με ταχύτητα. Τα θηλυκά, αντίθετα, κάθονται και προετοιμάζονται και επιστρέφουν στη φωλιά λίγα λεπτά πριν φτάσουν τα αρσενικά με φαγητό.
  • Τα θηλυκά γεννούν κατά μέσο όρο πέντε αυγά σε εναλλακτικές ημέρες. Τα αυγά φαίνεται να έχουν λευκό χρώμα με κιμωλία και επωάζονται μόλις τεθεί το πρώτο αυγό. Η περίοδος επώασης διαρκεί περίπου 30 ημέρες, ενώ η εκκόλαψη πραγματοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φύλλα εργασίας Barn Owl

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κουκουβάγιες σε 20 σελίδες σε βάθος. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Barn Owl που είναι ιδανικά για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με την κουκουβάγια (Tyto alba), το οποίο είναι ένα ευρέως κατανεμημένο είδος κουκουβάγιας που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Αυτές οι κουκουβάγιες με μαϊμού είναι τα πολυάριθμα από όλα τα αρπακτικά πουλιά, που θεωρούνται ότι ενδιαφέρονται λιγότερο για τη διατήρηση.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα Barn Owl
  • Βασικά στοιχεία κουκουβάγιας
  • Owlnatomy
  • Η ζωή μιας κουκουβάγιας με μαϊμού
  • Συγκρίνοντας δύο κουκουβάγιες
  • Ερώτημα Barn Owl
  • Σημειώστε τα γεγονότα κουκουβάγιας
  • Άλλα είδη κουκουβαγιών
  • Αποθηκεύστε τα από την Εξάλειψη
  • Fable κουκουβάγια
  • Μάσκα κουκουβάγιας

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα & φύλλα εργασίας Barn Owl: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 11 Μαρτίου 2020

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα & φύλλα εργασίας Barn Owl: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 11 Μαρτίου 2020

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.