Γεγονότα & φύλλα εργασίας Baboon

Μπαμπουίν , επιστημονικά γνωστό ως Papio, είναι οι πιο αναγνωρίσιμοι και μεγαλύτεροι πίθηκοι στον κόσμο. Υπάρχουν πέντε είδη μπαμπουίνων στις σαβάνες, τις δασικές εκτάσεις και μερικούς διάφορους οικότοπους στην Αφρική και την Αραβία. Οι μπαμπουίνοι είναι πρωτεύοντες που λέγεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια χρόνια.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Baboons ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο φύλλων εργασίας Baboon 25 σελίδων για χρήση εντός της τάξης ή του οικιακού περιβάλλοντος.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

Φυσικά χαρακτηριστικά

  • Ανάλογα με το είδος του Baboon, το μήκος και το βάρος τους ποικίλλει.
  • Το μικρότερο μπαμπουίνο, το είδος της Γουινέας, ζυγίζει 31 κιλά και έχει μήκος 20 ίντσες.
  • Το μεγαλύτερο μπαμπουίνο, το είδος Chacma, ζυγίζει 88 κιλά και έχει μήκος 47 ίντσες.
  • Οι ουρές τους προσθέτουν 16 έως 23 ίντσες στο μήκος τους.
  • Έχουν μεγάλες και άτριχες μύτες, παρόμοιες με τη μύτη του σκύλου.
  • Το σύμπλεγμα των μαλλιών εμφανίζεται και στις δύο πλευρές των προσώπων τους.
  • Έχουν ισχυρά σαγόνια με αιχμηρά δόντια σκύλου.
  • Έχουν μάτια με λίγο χώρο στο μεταξύ.
  • Έχουν σχετικά παχιά γούνα, αλλά είναι άτριχοι στους γλουτούς τους που προσφέρουν άνετη καθιστική θέση.
  • Το χρώμα των γλουτών των γυναικών μπορεί να γίνει κόκκινο.
  • Οι αρσενικοί μπαμπουίνοι έχουν μακρύτερες χαίνες γύρω από το λαιμό που ονομάζεται ruff
  • Οι μπαμπουίνοι δεν έχουν προ-κλειστές ουρές, που σημαίνει ότι οι ουρές τους δεν είναι προσαρμοσμένες να πιάσουν ή να κρατήσουν αντικείμενα όπως το χέρι.
  • Περπατούν και στα τέσσερα άκρα τους.

Πληθυσμός

  • Τα μπαμπουίνια είναι πρωτεύοντα και περιλαμβάνονται στην κατηγορία Papio.
  • Είναι ένα από τα 23 γένη των πιθήκων του Παλαιού Κόσμου. Οι πίθηκοι του Παλαιού Κόσμου είναι εκείνοι που βρίσκονται σε όλη την Αφρική και την Ασία. Αυτό αντιτίθεται στους πιθήκους του Νέου Κόσμου που βρίσκονται σε ολόκληρη την Αμερική.
  • Είναι τα μεγαλύτερα μη ανθρωποειδή μέλη που ανήκουν στην πρωτεύουσα σειρά.
  • Οι μπαμπουίνοι έχουν 5 υπάρχοντα και επιζώντα είδη μπαμπουίνων.
  • Τα μπαμπουίνια Anubis ή μπαμπουίνια ελιάς είναι τα πιο διαδεδομένα από όλα τα είδη μπαμπουίνων που είναι διάσπαρτα σε 25 χώρες στην Αφρική.
  • Το κίτρινο μπαμπουίνος μπορεί να βρεθεί σε ελαφρά δάση και σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής, αλλά αργότερα έχει μετακινηθεί πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς λόγω απώλειας ενδιαιτημάτων.
  • Το Chacma ή το Cape Baboon είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη πιθήκου που είναι αξιοσημείωτα για τις κοινωνικές τους συμπεριφορές, με αποτέλεσμα την αυξημένη επαφή μεταξύ ανθρώπων και Cape Baboons.
  • Οι μπαμπουίνοι Hamadryas είναι τα βορειότερα είδη που ζουν στη νοτιοδυτική άκρη της Αραβικής Χερσονήσου και στα βορειοανατολικά της Αφρικής.
  • Λόγω της θέσης τους, οι μπαμπουίνοι Hamadryas συνεχίζουν να ευδοκιμούν σε αριθμούς λόγω της απουσίας αρπακτικών.
  • Οι μπαμπουίνοι της Γουινέας ζουν σε μικρές περιοχές στη Δυτική Αφρική και ταξινομούνται ως Near Threatened λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων.

Βιότοπο

  • Οι μπαμπουίνοι κατοικούν κυρίως στο έδαφος.
  • Βρίσκονται σε ποικίλους οικοτόπους.
  • Είναι εύκολο για τους μπαμπουίνους να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους.
  • Προτιμούν ημι-άνυδρους βιότοπους όπως σαβάνες και θάμνους.
  • Λίγα μπορούν να βρεθούν σε τροπικά δάση και βουνά ή λόφους με άφθονη πηγή νερού.
  • Χρειάζονται ψηλά δέντρα ή κάθετα πρόσωπα για ασφάλεια όταν κοιμούνται.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Μια ομάδα μπαμπουίνων ονομάζεται στρατό.
  • Τα στρατεύματα ακολουθούν μια ιεραρχία, η οποία συνήθως κατατάσσεται με βάση την ηλικία και το μέγεθος για τους άνδρες και τη σειρά γέννησης για τις γυναίκες.
  • Το μέγεθος ενός στρατεύματος μπορεί να κυμαίνεται από πέντε έως 300 μέλη και θα εξαρτηθεί από το είδος των μπαμπουίνων, την εποχή του χρόνου και από άλλες περιστάσεις.
  • Τα μέλη ενός στρατού είναι υπεύθυνα να φροντίζουν το ένα το άλλο.
  • Οι μπαμπουίνοι είναι αφοσιωμένοι στο να καλλωπίζουν ο ένας τον άλλον και μπορούν να περάσουν ώρες αφαιρώντας έντομα και νεκρό δέρμα από τα μέλη των στρατευμάτων τους.
  • Ένα στρατό κοιμάται σε μικρότερες ομάδες τη νύχτα.
  • Ένα μεγάλο και κυρίαρχο αρσενικό μπαμπουίνος είναι συνήθως ο επικεφαλής της ομάδας.
  • Το κυρίαρχο αρσενικό είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της τάξης εσωτερικά και για την προστασία του στρατού από τους αρπακτικούς.
  • Οι αρσενικοί μπαμπουίνοι συχνά ζηλεύουν και προστατεύουν τα θηλυκά μπαμπουίνια. Αρπάζουν και δαγκώνουν τα θηλυκά όταν περιπλανιούνται έξω από το έδαφος του στρατού.
  • Οι νέοι μπαμπουίνοι παίζουν παιχνίδια μεταξύ τους, όπως πάλη, κυνηγώντας ο ένας τον άλλον και αιωρούνται από δέντρα.
  • Τα αρσενικά μπαμπουίν αφήνουν το στρατό της μητέρας τους ενώ τα θηλυκά θα μένουν συχνά.
  • Οι αρσενικοί μπαμπουίνοι μπορούν να φύγουν από ένα στρατό και να συμμετάσχουν σε άλλες αμέτρητες φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Διατροφή

  • Τα μπαμπουίνια είναι παμφάγα.
  • Μπορούν να φάνε οτιδήποτε βρώσιμο.
  • Η χλόη και οι καλλιέργειες αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής τους.
  • Μπορούν, μεταξύ άλλων, να φάνε φρούτα, σπόρους, λοβό, άνθη, ρίζες, φλοιοί.
  • Θεωρούνται παράσιτα λόγω της κατανάλωσης καλλιεργειών κοντά στο σπίτι τους.
  • Τρώνε έντομα.
  • Δεν τους αρέσει περισσότερο να τρώνε κρέας όπως πουλιά, ψάρια, αντιλόπες, λαγούς, τρωκτικά και άλλους πιθήκους, αλλά αν χρειαστεί.

Κύκλος ζωής

  • Ο μπαμπουίνος ζευγάρωμα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική δομή του στρατού και στην κατάταξη των μελών.
  • Οι κόκκινοι διογκωμένοι γλουτοί ενός θηλυκού μπαμπουίνου δίνει ένα αρσενικό μπαμπουίνο ένα μήνυμα ότι είναι έτοιμη να ζευγαρώσει.
  • Ένας πρησμένος γλουτός μπορεί να αναπτυχθεί έως και 6,5 ίντσες.
  • Ένα θηλυκό μπαμπουίνος γεννά μετά από έξι μήνες μόνο σε έναν απόγονο.
  • Ο απόγονος του Baboon ονομάζεται βρέφος.
  • Ένα βρέφος προσκολλάται στο στήθος της μητέρας όλη την ημέρα και πίνει το μητρικό γάλα μέχρι 3 έως 4 μηνών.
  • Η ωριμότητα ενός μπαμπουίνου είναι συνήθως περίπου 6 έως 8 ετών.
  • Οι θηλυκοί μπαμπουίνοι μπορούν να γεννήσουν ακόμη και όταν γερνούν.
  • Το προσδόκιμο ζωής ενός μπαμπουίνου είναι 30 ετών.

Αλλες αλήθειες

  • Ο κορυφαίος θηρευτής τους είναι η λεοπάρδαλη, αλλά ακόμη και οι λεοπάρδαλες δεν μπορούσαν να πολεμήσουν με ένα μεγάλο και επιθετικό αρσενικό μπαμπουίνο.
  • Οι άνθρωποι και τα σκυλιά τους μπορούν επίσης να είναι θηρευτές μπαμπουίνων.
  • Οι μπαμπουίνοι μπορούν να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας περισσότερα από 30 διαφορετικά φωνητικά.

Φύλλα εργασίας Baboon

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Baboons σε 25 σελίδες σε βάθος. Αυτά είναι Έτοιμα προς χρήση φύλλα εργασίας Baboon που είναι τέλεια για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τα Baboons, επιστημονικά γνωστά ως Papio, τα οποία είναι οι πιο αναγνωρίσιμοι και μεγαλύτεροι πίθηκοι στον κόσμο. Υπάρχουν πέντε είδη μπαμπουίνων στις σαβάνες, τις δασικές εκτάσεις και μερικούς διάφορους οικότοπους στην Αφρική και την Αραβία. Οι μπαμπουίνοι είναι πρωτεύοντες που λέγεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια χρόνια.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα Baboon
  • Bobby The Baboon
  • Ένα σώμα μπαμπουίν
  • Ναι ή όχι
  • Σκίτσο οικοτόπων
  • Κύκλος ζωής
  • Ταιριάξτε τα είδη
  • Δοκιμή λεξιλογίου
  • Μενού από το Wild
  • Αξιολόγηση της γνώσης
  • Fable Time

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας Baboon: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 7 Μαρτίου 2019

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας Baboon: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 7 Μαρτίου 2019

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας των μαθητών και τα πρότυπα του προγράμματος σπουδών.