Γεγονότα και φύλλα εργασίας της Αφρικής Penguin

Μαύρο, λευκό και χαριτωμένο παντού, Αφρικανικοί πιγκουίνοι , Spheniscus demersus, προέρχονται από τις ακτές της Ναμίμπια και Νότια Αφρική , στην οικογένεια Spheniscidae. Ονομάζονται επίσης «πιγκουίνος ακρωτηρίου», «πιγκουίνος με μαύρα πόδια» και «πιγκουίνος jackass», αυτά τα πτηνά χωρίς πτήση είναι ένα από τα μικρότερα πιγκουίνος είδη, και τώρα ταξινομούνται ως απειλούμενα.

Δείτε το αρχείο γεγονότων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αφρικανικό πιγκουίνο
ή εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε τον 21-σελίδων αφρικανικό πιγκουίνο μας
πακέτο φύλλων εργασίας για χρήση μέσα στην τάξη ή στο σπίτι.

Βασικά γεγονότα & πληροφορίες

ΤΑΞΟΝΟΜΙΑ

  • Ο Σουηδός βοτανολόγος και ζωολόγος Carl Linnaeus, στο βιβλίο του Systema Naturae, ταξινόμησε για πρώτη φορά τον αφρικανικό πιγκουίνο ως περιπλανώμενο άλμπατρος λόγω του λογαριασμού και του ρουθούνι του, ονομάζοντας το ως Diomedea demersa.
  • Ο Γάλλος ζωολόγος Mathurin Jacques Brisson παρουσίασε το γένος Spheniscus. Οι ενωμένοι πιγκουίνοι είναι κάτω από αυτόν τον τύπο γένους.
  • Το Spheniscus προέρχεται από την ελληνική λέξη σφήν (sphen), που σημαίνει «σφήνα». Αυτό αναφέρεται σε λεπτό βατραχοπέδιλα με σχήμα σφήνας των πιγκουίνων. Αρχικά υπήρχαν εννέα είδη του Spheniscus. Ωστόσο, τώρα υπάρχουν μόνο τέσσερα ζωντανά είδη - ο πιγκουίνος του Μαγγελάνου, ο πιγκουίνος Χάμπολντ, ο πιγκουίνος Γκαλαπάγκος και ο αφρικανικός πιγκουίνος.
  • Το Demersus, το είδος του, είναι μια λατινική λέξη που σημαίνει «βύθιση».

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι είναι μικροί πουλιά , από 60 έως 68 cm (24 έως 27 in) και ζυγίζει έως 3,7 έως 4 kg (8 έως 9 lbs). Τα αρσενικά πιστεύεται ότι είναι ελαφρώς ψηλότερα και βαρύτερα από τα θηλυκά.
  • Είναι γνωστοί για τα ασπρόμαυρα πυκνά, αδιάβροχα φτερά τους.
  • Το πηγούνι και το πίσω φτέρωμα τους είναι μαύρο και το περιθώριο στο στήθος τους είναι λευκό. Το κεφάλι των αφρικανικών πιγκουίνων αθλείται επίσης σε περιοχές σχήματος C που καλύπτονται με λευκά φτερά. Κάθε αφρικανικός πιγκουίνος έχει ένα μοναδικό μοτίβο μαύρων μπαλωμάτων στο στήθος του.
  • Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αφρικανικών πιγκουίνων περιλαμβάνουν τους μικρούς ροζ αδένες πάνω από τα μάτια τους και τη μαύρη μάσκα προσώπου με μυτερά ράμφος.
  • Οι νεαροί ή οι έφηβοι αφρικανικοί πιγκουίνοι έχουν γκρίζα φτερά στο κεφάλι και την πλάτη τους, με λευκά κάτω πλευρά. Οι νεοσσοί, από την άλλη πλευρά, τυλίγονται με γκρι έως καφέ-γκρι φτερά.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

  • Είναι παρατσούκλι 'jackass πιγκουίνους' λόγω της δυνατής κραυγής 'braying' που παράγουν όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν, σχεδόν σαν γαϊδούρι.
  • Αυτοί οι ήχοι και οι φωνητικοί χαρακτήρες είναι μοναδικοί σε κάθε αφρικανικό πιγκουίνο και είναι τριών τύπων: bray (για να προσελκύσουν συντρόφους), φωνάζουν (για να προστατεύσουν την επικράτειά τους) και haw (για να διακρίνουν τους συντρόφους τους όταν βρίσκονται σε απόσταση).
  • Όταν οι Αφρικανοί πιγκουίνοι αισθάνονται ότι απειλούνται, αποκρίνονται μέσω της γλώσσας του σώματος. Κάνουν το στήθος τους μεγαλύτερο, κρατούν τα φτερά τους πίσω και τραβά το κεφάλι τους από πλευρά σε πλευρά.
  • Καμουφλάρονται μέσω της αντίθεσης με τη χρήση του ασπρόμαυρου φτερού τους - λευκού για υποβρύχια αρπακτικά που κοιτάζουν προς τα πάνω και μαύρο για αρπακτικά που αναζητούν τροφή κάτω στο σκοτεινό νερό.
  • Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι έχουν δύο τρόπους για να προσαρμοστούν σε ζεστές και κρύες θερμοκρασίες: (1) τα αδιάβροχα φτερά τους βοηθούν να κολυμπούν γρήγορα και να τα μονώνουν όταν βρίσκονται σε κρύο νερό και (2) οι ροζ αδένες πάνω από τα μάτια τους τους κρατούν δροσερούς σε ζεστές θερμοκρασίες. Αυτοί οι ροζ αδένες γίνονται σκοτεινότεροι, ένας τρόπος ψύξης του αίματος από τη θερμότητα.
  • Κυνηγούν δύτες και εξειδικευμένους κυνηγούς νερού, καταδύονται σε βάθος έως και 400 πόδια και κρατούν την αναπνοή τους για πάνω από 2 λεπτά υποβρύχια.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΗΜΒΙΤΤ

  • Οι αφρικανικοί πιγκουΐνοι τρέφονται με πελαγικούς ψάρι , όπως σαρδέλες και αντσούγιες, και θαλάσσια ασπόνδυλα, όπως καλαμάρια και άλλα καρκινοειδή. Μπορεί να τρώνε έως και 540 γραμμάρια τροφής την ημέρα.
  • Μελέτες δείχνουν ότι αυτοί οι πιγκουίνοι κάποτε βρισκόταν σε δίαιτα με βάση το πιλάφι, αλλά λόγω της κατάρρευσης μιας εμπορικής αλιείας πιτσιλίστας το 1960, άρχισαν να τρώνε γαύρο.
  • Στην άγρια ​​φύση, οι κύριοι θηρευτές τους περιλαμβάνουν καρχαρίες , Φώκιες γούνας ακρωτηρίου, φάλαινες δολοφόνων, λεοπάρδαλες , μαγκούστα, γενετικά και κατοικίδια γάτες και σκύλους. Οι γλάροι αρπάζουν τα αυγά τους και τα νεογέννητα κοτόπουλα.
  • Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι ζουν σε μεγάλες αποικίες και βρίσκονται μόνο στη νοτιοδυτική ακτή του Αφρική , συνήθως στο Boulders Beach κοντά στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική. Ζουν επίσης σε νησιά μεταξύ Ναμίμπια και Algoa Bay, κοντά στο Port Elizabeth της Νότιας Αφρικής.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ

  • Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι φτάνουν σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία τεσσάρων ετών. Τα αρσενικά γυναικεία γήπεδα χρησιμοποιούν τους ήχους τους σαν γαϊδουράκια.
  • Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι είναι μονογαμικοί. ζευγαρώνουν για τη ζωή. Τα θηλυκά σκάβουν λαγούμια στο γκουανό, στην άμμο κάτω από έναν θάμνο ή ένα βράχο, ή σε γυμνό έδαφος.
  • Η περίοδος αναπαραγωγής τους κορυφώνεται συνήθως από τον Μάρτιο έως τον Μάιο στη Νότια Αφρική και τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο στη Ναμίμπια.
  • Οι γονείς επωάζονται εκ περιτροπής τα δύο αυγά τους για 40 ημέρες, προκειμένου να διατηρηθούν ζεστά και ασφαλή από τους αρπακτικούς. Εναλλακτικά φρουρούν και ταΐζουν τους νέους τους για ένα μήνα. μετά από αυτό το διάστημα, οι νεοσσοί μπορούν να μείνουν μόνοι τους, αν και μαζεύονται σε ομάδες, που ονομάζονται creches, για ασφάλεια και ζεστασιά. Όταν φτάσουν 60 έως 130 ημέρες, αρχίζουν να κολυμπούν μόνοι τους στο ανοιχτό νερό.
  • Οι θηλυκοί αφρικανικοί πιγκουίνοι παραμένουν γόνιμοι για 10 χρόνια.
  • Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής 10 έως 15 ετών στη φύση.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

  • Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο περίπου 52.000 αφρικανικοί πιγκουίνοι στην άγρια ​​φύση.
  • Το IUCN απαριθμεί αυτούς τους πιγκουίνους ως απειλούμενους. ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 60 τοις εκατό τα τελευταία 28 χρόνια.
  • Μερικές απειλές για αυτούς τους πιγκουίνους περιλαμβάνουν: (1) ανθρώπους που μαζεύουν περιττώματα πιγκουίνων (guano) ως λιπάσματα, καταστρέφοντας τους βιότοπους τους, (2) ανθρώπους συλλέγουν και πωλούν τα αυγά τους και (3) πετρελαιοκηλίδες.

Φύλλα εργασίας αφρικανικού πιγκουίνου

Αυτό είναι ένα φανταστικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Αφρικανικό Πιγκουίνο σε 21 σε βάθος σελίδες. Αυτά είναι έτοιμα προς χρήση αφρικανικά φύλλα πιγκουίνων που είναι τέλεια για τη διδασκαλία μαθητών σχετικά με τους αφρικανικούς πιγκουίνους, το Spheniscus demersus, που είναι εγγενείς στις ακτές της Ναμίμπια και της Νότιας Αφρικής, στην οικογένεια Spheniscidae. Ονομάζονται επίσης «πιγκουίνος ακρωτηρίου», «πιγκουίνος με μαύρα πόδια» και «πιγκουίνος jackass», αυτά τα πτηνά χωρίς πτήση είναι ένα από τα μικρότερα είδη πιγκουίνων και τώρα ταξινομούνται ως απειλούμενα.



Πλήρης λίστα των φύλλων εργασίας που περιλαμβάνονται

  • Γεγονότα της Αφρικής Πιγκουίνος
  • Παρουσιάζουμε το Blackfoot
  • Ανατομία του Blackfoot
  • Γεγονότα Blackfoot
  • Η ιστορία του Blackfoot
  • Περισσότερα για αυτούς τους πιγκουίνους
  • Μπείτε στην κοιλιά μου
  • Humboldt και Blackfoot
  • Ανακεφαλαίωση αφρικανικών πιγκουίνων
  • Κάλεσε για βοήθεια
  • Πιγκουίνος Οριγκάμι

Συνδέστε / αναφέρετε αυτήν τη σελίδα

Εάν αναφέρετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτής της σελίδας στον δικό σας ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να αναφέρετε αυτήν τη σελίδα ως την αρχική πηγή.

Γεγονότα και φύλλα εργασίας της Αφρικής Penguin: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται ως Γεγονότα και φύλλα εργασίας της Αφρικής Penguin: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 Δεκεμβρίου 2019

Χρήση με οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών

Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με οποιοδήποτε διεθνές πρόγραμμα σπουδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα εργασίας ως έχουν ή να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας τις Παρουσιάσεις Google για να τα κάνετε πιο συγκεκριμένα για τα δικά σας επίπεδα ικανότητας και προτύπων σπουδών.